Snart inleder damernas juniorlandslag sin uppladdning inför U18-VM.

Efter några år utan medaljer tog damernas äldsta juniorlandslag ett stort steg i rätt riktning förra säsongen då man lyckades med bedriften att ta sig hela vägen till final i U18-VM, som spelades på hemmaplan i Östersund. I början av januari är det åter dags för jakten på medalj att inledas och då spelas mästerskapet Schweiz. Innan avresan återstår flertalet omgångar hemma i SDHL men även tre olika läger där det första äger rum i Slovakien 9-11:e november.

– Det är en del nya ansikten i den här truppen, som känns spännande. Det här är spelare som gjort det riktigt bra i sina klubbar under hösten, och nu får de visa upp sig i kronorna i kampen om JVM-platser. Vi ska fortsätta jobba med vår intensiva hockey som brukar vara framgångsrik. Vi vill att spelarna ska bli ännu tryggare i vår spelidé och våra önskade beteendemönster, säger förbundskaptenen Andreas Karlsson till förbundets hemsida.

Tre intressanta spelare i truppen

Ella Hellman
Forwardslöfte som var med i förra säsongens succélag och som tagit stora steg framåt sedan dess. Spelade i Division 1 förra vintern men håller numera till i SDHL med sitt Frölunda och 17-åringen har inlett säsongen lovande. Bör ha goda chanser att bli uttagen i VM-laget.

Emilia Bergeby Hallbeck
Håller precis som Hellman till i Frölunda och var även hon med i förra säsongens VM-lag, där hon noterades för två assist på sex matcher. Är en väldigt lovande spelare som producerade en hel del poäng i både Division 1 och Hockeyallsvenskan förra säsongen, och som nu på allvar börjat etablera sig i SDHL.

Rebecka Hollström
Är något av en doldis i sammanhanget eftersom hon inte spelat något med juniorlandslaget tidigare i karriären. Har tagit steg i rätt riktning de senaste åren och håller numera till i Skellefteå som spelar i Division 1, men 17-åringen har även tre stycken deltaganden i TV-pucken på sin meritlista.

Stjärnorna som saknas

Juniorlandslaget åker till Slovakien med ett spännande lag på pappret men det finns samtidigt en del namn som saknas i truppen. Rent åldersmässigt kan flertalet spelare som även var med i förra säsongens U18-VM vara med i den här truppen, inte minst supertalangen Hilda Svensson som stod för elva poäng vid senior-VM i våras och som inlett säsongen starkt i HV71. Bland spelarna som saknas finns även Ebba Hedqvist som gjort fem poäng på de inledande matcherna med sitt Modo, samt backen Jenna Raunio som fortsatt lider av sviterna efter hjärnskakningen hon fick vid U18-VM förra säsongen. Att Svensson och Hedqvist saknas kan tyda på att de istället kommer åka med Damkronorna till lägret i Schweiz som äger rum 6-12:e november.

 

HÄR ÄR JUNIORKRONORNAS TRUPP TILL LÄGRET I SLOVAKIEN

Målvakter
Maja Helge (Frölunda)
Lovisa Lundström (Luleå)

Backar
Rebecka Hollström (Skellefteå)
Elsa Åberg (AIK)
Wilma Georgny (Djurgården)
Saga Nederman (Malmö)
Nellie Svensson (Frölunda)
Sanna Halsius (Modo)
Meja Andersson (Troja-Ljungby)

Forwards
Ella Hellman (Frölunda)
Eimear Leacy (HV71)
Tilde Utbult (Frölunda)
Edit Danielsson (Frölunda)
Moa Johannesson (Modo)
Emilia Bergeby Hallbeck (Frölunda)
Anna Breckle (Brynäs)
Stella Sjöberg (Luleå)
Elsa Pallin (Modo)
Lovisa Engström (Modo)
Vega Milfors (Linköping)
Isabelle Leijonhielm (AIK)
Alva Johansson (Troja-Ljungby)

SÅ SPELAS MATCHERNA UNDER LÄGRET
9:e november
Slovakien – Sverige (17:00)
10:e november
Sverige – Schweiz (17:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här