Ikväll fortsätter gruppspelet i VM för Tre Kronor. 

Efter fredagens premiär mot Tyskland där det blev seger efter Oscar Lindbergs mål i tredje perioden, är det ikväll dags för Tre Kronors andra match i gruppspelet. Den här gången står Österrike för motståndet men det mesta inför matchen har handlat om William Nylanders vara eller icke vara i den svenska VM-truppen. Forwardsstjärnan slogs nyligen ut ur Stanley cup-slutspelet med sitt Toronto och står nu i valet och kvalet till om säsongen ska förlänga ytterligare med lite spel i landslaget.

– Det blir spännande om han kommer eller inte. Men jag har inte snackat med honom än. Jag gör det senare i dag för att se hur han mår. Men det skulle vara sjukt kul om han kunde komma hit och jag fick spela med honom, säger brodern Alexander Nylander till SVT.

Sveriges insats i premiären var tillräckligt bra för att ta tre poäng men det var många som var missnöjda med hur spelet såg ut, inte minst i offensiven. Under Czech Hockey Games glimrade det till vid flertalet tillfällen men mot Tyskland fick man nöja sig med att bara göra ett mål. Den stora matchvinnaren var, förutom målskytten, målvakten Lars Johansson som stod för 19 räddningar och höll nollan i sin VM-debut. När den här texten skrivs är det fortfarande oklart om Johansson får fortsatt förtroende mellan stolparna eller om valet faller på Jesper Wallstedt som också väntar på att få göra sin första VM-match i karriären.

Tre Kronors preliminära laguppställning

Målvakter
Lars Johansson – Jesper Wallstedt
Backpar
Rasmus Sandin – Henrik Tömmernes
Jonathan Pudas – Anton Lindholm
Rasmus Bengtsson – Patrik Nemeth
Forwards
Lucas Raymond – Leo Carlsson – Alexander Nylander
André Petersson – Pär Lindholm – Jonatan Berggren
Jakob Silfverberg – Oscar Lindberg – Carl Grundström
Marcus Sörensen – Jacob de la Rose – Dennis Everberg

Matchen startar 19:20 och sänds på SVT2 samt SVT play. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här