USA ser ut att spänna bågen inför JVM i Göteborg. 

Med bara några veckor kvar till starten av Junior-VM har spekulationerna börjat kring vilka spelare som kan tänkas få sina genombrott det här året men än är det inget landslag som gått ut med en trupp till mästerskapet. USA har dock kommit en bra bit på sitt arbete inför resan till Göteborg och i dagarna har man presenterat en preliminär VM-trupp där totalt 29 spelare ingår.

– Med djupet i vår talangpool är det alltid utmanande att begränsa den, och när vi går igenom processen påminns jag alltid om de fantastiska volontärer vi har över hela landet på gräsrotsnivå som hjälper våra spelare i deras utveckling, säger John Vanbiesbrouk som är general manager för det amerikanska juniorlandslaget till förbundets hemsida.

Succéspelarna får chansen

Innan USA sätter sig på flyget till Europa ska man ha en camp den 14-16:e december och efter den kommer man att presentera sin VM-trupp. Det finns dock några spelare i brutto-truppen som redan nu kan vara relativt säkra på att få följa med till Sverige. Bland de 29 spelarna som deltar i campen finns nämligen flertalet som hade nyckelroller redan förra säsongen, däribland Cutter Gauthier som stod för tio poäng och som sedan följde upp det med att göra stor succé med A-landslaget under vårens världsmästerskap.

I truppen hittar vi även offensiva talanger som Jimmy Snuggerud och Rutger McGroarty, som var med i förra årets lag som tog brons och som producerar poäng i parti och minut hemma i den amerikanska collegeligan. Det är även värt att poängtera att målvakten Trey Augustine också finns med i truppen till campen, 18-åringen stod i sex av matcherna förra JVM och var även en av nyckelspelarna när det blev guld i U18-VM.

Tre intressanta spelare på campen

  1. James Hagens (forward)
    USA åker till campen med en trupp där de flesta är födda 2004 eller 2005 men Hagens är ensam om att vara född 2006, faktiskt så sent som i november. Det gör honom till ett något oväntat val i truppen men under hösten har han öst in poäng i diverse juniorligor och förra säsongen var han en av de allra främsta spelarna under det som i folkmun kallas för U17-VM. Det blev dessutom guld i U18-VM, så 17-åringen har redan spelat på en hög juniornivå. Frågan är om han är redo att ta ytterligare ett steg redan nu.
  2. Will Smith (forward)
    Trots att Smith inte fanns med i förra årets lag är han en av de mest omtalade spelarna och det beror till stor del på succén under U18-VM där han vann poängligan, utsågs till turneringens bästa forward och som grädde på moset även hade stor det i att det blev guld. 18-åringen har klarat steget till collegehockeyn på ett imponerande sätt och en hel del talar för att han kommer kunna hävda sig bra även i ett Junior-VM.
  3. Sam Rinzel (back)
    På pappret ser offensiven mest imponerande ut men det finns även bra spelare i de övriga lagdelarna, inte minst på backsidan där Rinzel är en av de mest intressanta spelarna. 19-åringen har inte spelat något med juniorlandslaget tidigare men draftades i förstarundan redan förra året och det här är utan tvekan en spelare med hög potential. Har en bra fysik och har producerat en hel del poäng under sina första veckor i collegeligan. Bör kunna knipa en VM-biljett.

 

HÄR ÄR HELA TRUPPEN TILL USA:S VM-CAMP

Målvakter

Trey Augustine – Michigan State University
Jacob Fowler – Boston College
Sam Hillebrandt – Barrie Colts

Backar

Lane Hutson – Boston University
Seamus Casey – University of Michigan
Sam Rinzel – University of Minnesota
Patrick Geary – Michigan State University
Eric Pohlkamp – Bemidji State University
Jake Livanavage – University of North Dakota
Aram Minnetian – Boston College
Zeev Buium – University of Denver
Drew Fortescue – Boston College

Forwards

Frank Nazar III – University of Michigan
Cutter Gauthier – Boston College
Rutger McGroarty – University of Michigan
Gabe Perreault – Boston College
Jimmy Snuggerud – University of Minnesota
Ryan Leonard – Boston College
Isaac Howard – Michigan State University
Will Smith – Boston College
Gavin Hayes – Flint Firebirds
Quinn Finley – University of Wisconsin
Gavin Brindley – University of Michigan
Oliver Moore – University of Minnesota
William Whitelaw – University of Wisconsin
James Hagens – US.National Under-18 Team
Carey Terrence – Erie Otters
Danny Nelson – University of Notre Dame

USA presenterar sin officiella VM-trupp den 17:e december. 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här