Ikväll har Småkronorna chansen att fortsätta segertåget i U18-VM.

Trots att man gick in i mästerskapet som regerande mästare var det svårt att veta hur årets upplaga av Småkronorna stod sig med de andra landslagen. Premiären mot Kanada blev ett bevis på att man står sig mer än väl, bara att det blev seger var positivt men att man dessutom stod för en kross (8-0) visade att man kommer bli att räkna med även den här gången.

I sin andra match stod man också för en bra insats även om det blev onödigt spännande, med sex minuter kvar att spela kvitterade nämligen Slovakien till 3-3 men sen kunde Sverige göra två mål och tillslut inkassera sin andra seger. Ikväll står Tjeckien på tur vilket ger det svenska laget chansen att fortsätta sitt segertåg, men då kommer det krävas en bra insats mot en motståndare som ser ut att ha fått upp farten.

Motståndarkollen

Tjeckien åkte till VM med siktet inställt på att kunna skrälla på ett liknande sätt som bland annat Sverige och Finland gjort tidigare, men premiären blev allt annat än ett styrkebesked. Istället föll man på straffar mot rivalen Slovakien vilket visade att man fortfarande hade en bit kvar till toppformen.

I sin andra match såg det dock betydligt bättre ut, Tyskland hade inte mycket att sätta emot och redan efter tio minuters spel ledde man med 2-0. Tillslut blev det seger med hela 7-1 vilket gör att tjeckerna ligger tvåa inför kvällens match, en poäng före Kanada och två före Slovakien.