Ikväll är det dags för Sveriges andra match i Junior-VM. 

Premiären mot Lettland blev – nästan – precis som Juniorkronorna hade hoppats. Segern skrevs till hela 6-0 efter att både Jonathan Lekkerimäki och Filip Bystedt gjort två mål vardera samtidigt som Hugo Hävelid höll nollan men det fanns en sak som inte gick Sveriges väg. Redan innan den första minuten var spelad hade Elias Salomonsson dragit på sig ett matchstraff och under gårdagen stod det klart att backen stängs av en match. Han är därmed inte med i kvällens laguppställning.

Att Salomonsson missar kvällens match kan tala för att Theo Lindstein får mer speltid och sett till hur det såg ut i premiären kan det vara välförtjänt. 18-åringen kallades in i truppen efter Jakob Noréns skada i genrepet mot USA och tackade genom att spela fram till två mål i segern mot Lettland. I övrigt ser Sverige ut att ställa upp på samma sätt som i premiären vilket skulle innebära att målskytten Anton Wahlberg får en ny chans i förstakedjan tillsammans med Noah Östlund och Jonathan Lekkerimäki.

SÅ STÄLLDE SVERIGE UPP I PREMIÄREN

Målvakt 
Hugo Hävelid
Backpar
Anton Johansson – Axel Sandin Pellikka
Tom Willander – Mattias Hävelid
Elias Pettersson – Elias Salomonsson
Theo Lindstein
Forwardskedjor
Anton Wahlberg – Noah Östlund – Jonathan Lekkerimäki
Liam Öhgren – Filip Bystedt – Fabian Wagner
Otto Stenberg – David Edstrom – Felix Unger Sörum
Isac Born – Zeb Forsfjäll – Oskar Pettersson
Rasmus Rudslätt

Motståndarkollen

Medan Sverige går in i JVM som en av de stora förhandsfavoriterna har Tyskland gjort detsamma utan några större krav på sig. Därför blev resultatet i premiären en positiv överraskning, få hade trott att man skulle kunna rubba Finland men en stark avslutning gjorde att det blev seger med uddamålet (4-3) där Veit Oswald blev stor matchvinnare tack vare sina två mål.

Tar vi en närmare titt på lagets insats så var defensiven en nyckel till framgången, målvakten Philipp Dietl stod för 40 räddningar och tre av lagets utespelare klockade in på mer än tjugo minuter i speltid. Däribland forwarden Roman Kechter som även mäktade med att skjuta fyra skott varav det ena betydde 3-3 i mitten av andra perioden.

Matchen börjar 19:30 och sänds på TV6 samt Viaplay. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.