Det ryska laget ser ut att bli ännu starkare. 

Samtidigt som Tre Kronor kämpar för att få ordning på spelet finns det andra lag som lyckats betydligt bättre, inte minst det ryska. I premiären blev det seger med 4-3 mot Tjeckien och i lördags besegrades Storbritannien med hela 7-1 efter att ha gått ifrån till 4-0 redan efter tio minuters spel. Det verkar med andra ord inte vara något större fel med formen.

Stanley cupmästaren ansluter

Trots att det mesta sett bra ut hittills väljer den ryska förbundsledningen att förstärka truppen ytterligare, under förmiddagen stod det klart att inte mindre än tre spelare från NHL valt att tacka ja till VM-spel. Det handlar om målvakten Ilya Samsonov, backen Dmitri Orlov samt forwarden Vladimir Tarasenko.

Det är långt ifrån några dussinlirare som Ryssland får in i truppen, Samsonov har fått en hel del speltid i Washington den här säsongen och där har Orlov varit en av de främsta backarna. Dessutom får man alltså in Tarasenko, som spelat drygt 500 NHL-matcher och som hade en nyckelroll när hans St Louis vann Stanley cup 2019. Något som Orlov lyckades med året innan.

Med tanke på att både Samsonov och Orlov tackat ja fanns det även förhoppningar om att Alexander Ovechkin skulle vara med i VM men en skada gör att stjärnan tvingas tacka nej. Samtidigt som Ryssland förstärker truppen har Tre Kronor meddelat att man förmodligen inte kommer plocka in några fler spelare från NHL – istället skrivs Jesper Sellgren, Albert Johansson, Filip Hållander och Jesper Frödén in i truppen.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.