Tre Kronor har fått en lovande start på gruppspelet i Ishockey-VM. 

Efter fredagens seger mot USA ställde Sverige in siktet på nästa motståndare som var Polen och under söndagskvällen skulle det bli än mer klart att Tre Kronor har något bra på gång. Redan efter knappt fyra minuters spel kunde man ta ledningen genom Marcus Johansson och innan den första perioden var över skulle man få in ytterligare ett mål, den gången med Lucas Raymond sist på pucken.

Karlssons kanon säkrade segern

I andra perioden fortsatte Tre Kronor att äga mycket puck och skapa många chanser men man hade inte riktigt den rätta skärpan – med ett undantag. Efter knappt tretton minuters spel kom pucken till Erik Karlsson och med ett hårt och välriktat skott kunde stjärnbacken sätta 3-0 med sitt första mål i turneringen. Polen var på inget sätt ett slaget lag och man skapade lite spänning genom en tidig reducering i tredje perioden men närmare än så skulle man inte komma, istället kunde Andre Burakovsky utöka den svenska ledningen till 4-1 i powerplay.

Trots målet fick Tre Kronor fortsätta att spela i powerplay eftersom den polska utvisningen var 2+2 och innan det blev fulltaligt kunde Erik Karlsson sätta sitt andra mål för kvällen, assisterad av Victor Hedman som visade varför backparet räknas som turneringens bästa.

MATCHFAKTA
Sverige – Polen: 5-1 (2-0,1-0,2-1)
1-0 Marcus Johansson (Hedman, Karlsson)
2-0 Lucas Raymond (Kempe)
3-0 Erik Karlsson (Burakovsky, Johansson)
3-1 Alan Lyszczarzyk
4-1 Andre Burakovsky (Dahlin, Olofsson)
5-1 Erik Karlsson (Hedman)
Skott: 38-15 (12-4,15-6,11-5)
Utvisningsminuter: 4-10
Publik: 8425 (Ostravar Arena, Ostrava)

 

DAGENS RESULTAT

Finland – Storbritannien: 8-0
Slovakien – Kazakstan: 6-2
Danmark – Kanada: 1-5
Lettland – Frankrike: 3-2 (efter förlängning)
Österrike – Schweiz: 5-6
Sverige – Polen: 5-1

MER OM VM: Andra raka segern för Kanada 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här