Tre Kronor får en fin förstärkning till Ishockey-VM. 

Efter några dagars spekulationer står det klart att Tre Kronor gjort klart med ytterligare en NHL-spelare inför VM i Tjeckien, som drar igång den 10:e maj. Det är forwarden Joel Eriksson Ek som bekräftat att han kommer att flyga över Atlanten för att delta i mästerskapet.

– Det blir roligt. Jag har inte haft chansen de senaste åren att åka så det känns bra att få möjligheten att spela i år. Jag hoppas att vi ska få ihop ett bra lag, det ska bli roligt att spela, säger forwarden till Värmlands Folkblad.

Succédebuten

27-åringen kan blicka tillbaka på sin bästa säsong hittills i karriären, han noterades för 64 poäng på 77 grundseriematcher och med sina 30 mål är Eriksson Ek den femte bästa svensken den här säsongen. Dessutom har han höjt sitt poängrekord med tre poäng, där det tidigare kom förra säsongen. Trots en fin säsong rent personligt lyckades Minnesota inte leva upp till de högt ställda förväntningarna utan det blev bara en tiondeplats i Western Conference.

Att Eriksson Ek kommer till VM ger Tre Kronor en fin förstärkning och forwarden kommer till mästerskapet med goda minnen från sin debut i ett liknande sammanhang, våren 2017 stod han nämligen för tre poäng på tio matcher när det blev VM-guld efter att Kanada besegrats på straffar i finalen.

Med värmlänningen klar för VM har Tre Kronor tre NHL-spelare bekräftade för mästerskapet, sedan tidigare har backen Rasmus Dahlin (Buffalo) samt forwarden André Burakovsky (Seattle) gett klartecken att förlänga säsongen med ett par veckor i Tjeckien.

MER INFÖR VM: Connor Bedard klar för VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här