Flera nya spelare får chansen att visa upp sig när Tre Kronor inleder sin uppladdning inför VM.

Om några veckor är det dags för Tre Kronor att göra upp om medaljerna i årets VM men det återstår en hel del jobb fram till avresan med Finland som destination. I nästa vecka ska Sverige spela dubbla träningslandskamper mot Danmark och under tisdagen presenterade Sam Hallam sin trupp till lägret som äger rum i Vojens och Esbjerg.

– En stark trupp med många spelare som är VM-aktuella, inte minst på forwardssidan. Vi ser flera spelare som varit med oss tidigare under säsongen och gjort det bra, säger förbundskaptenen i ett uttalande på förbundets hemsida.

Sex nya spelare får chansen

I truppen som reser söderut på tisdag finns flertalet bekanta ansikten men även en hel del spelare som kommer få chansen att göra debut i Tre Kronor. Bland dessa syns målvakten Jacob Johansson som gjort en fin säsong i Timrå, backtrion Victor Sjöholm, Samuel Johannesson och Joel Nyström samt även två spelare på forwardssidan. Den på pappret mest intressanta av dessa är talangen Filip Bystedt som fått sitt genombrott i Linköping den här säsongen och som gjorde stor succé under Junior-VM där han bland annat stod för fyra mål. På forwardssidan finns även Marcus Sylvegård som krossat alla sina personliga rekord och som nyligen hade stor del i att Malmö lyckades behålla sin plats i SHL.

Tre andra intressanta spelare i truppen

  1. Patrik Karlkvist. Gjorde succé som rookie i SHL förra säsongen och var snubblande nära en VM-plats vilket förmodligen gav självförtroendet en rejäl skjuts, för forwarden har varit ännu bättre den här vintern. 30-åringen gjorde överlägset flest poäng av samtliga svenska spelare i ligan och producerade även väldigt bra under slutspelet, vilket gör att drömmen om VM lever vidare.
  2. Marcus Sörensen. Rutinerad forward med meriter från NHL som numera håller till nere i Schweiz. Har varit något av ett utropstecken den här säsongen och är den spelare som producerat bäst i Tre Kronor. Ligger bra till inför det att VM-truppen ska tas ut. Gjorde sitt första VM våren 2021 och då stod han för fyra poäng på sju matcher.
  3. Dennis Everberg. Meriterad forward som vunnit två VM-guld och som var med i OS förra säsongen, men som haft det betydligt tyngre i vinter. Spelade bara drygt tjugo matcher i grundserien men efter en uppfriskande semester på Island väntar nu hans första landslagssamling den här säsongen.

Här är Tre Kronors trupp till lägret i Danmark

Målvakter 

Jacob Johansson – Timrå
Marcus Högberg – Linköping

Backar

Oscar Engsund – Luleå
Olle Alsing – Leksand
Victor Sjöholm – HV71
Anton Lindholm – Leksand
Adam Ollas Mattsson – Malmö
Samuel Johannesson – Brynäs
Joel Nyström – Färjestad

Forwards

Marcus Sörensen – Fribourg
Dennis Everberg – Rögle
Oskar Lang – Leksand
André Petersson – HV71
Oscar Lindberg – Bern
Linus Johansson – Färjestad
Patrik Karlkvist – Oskarshamn
Jacob de la Rose – Fribourg
Anton Bengtsson – Rögle
Marcus Sylvegård – Malmö
Dennis Rasmussen – Davos
Filip Bystedt – Linköping
Isac Brännström – HV71

Så spelas matcherna mot Danmark
12 april (19:00)
13 april (19:00)

MER OM TRE KRONOR: Stjärnan öppnar dörren för VM-spel 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.