Tre Kronor kan få en drömförstärkning till vårens VM. 

I dagarna inleder Damkronorna sitt VM-äventyr i Kanada och i nästa månad är det Tre Kronors tur att spela om medaljerna. Under säsongen har den nye förbundskaptenen Sam Hallam testat många olika spelare från SHL och ligan i Schweiz men till VM öppnar även dörren för spelare från NHL-lag som missat slutspelet. Under gårdagen kom ett glädjande besked för Tre Kronor som skulle kunna få en minst sagt fin förstärkning lagom till VM.

Stjärnan positiv till VM-spel

Sedan en tid tillbaka står det klart att Detroit kommer missa slutspelet och i en intervju med SVT sport berättar svensken Lucas Raymond att han mycket väl kan tänka sig förlänga säsongen med ett VM.

– Det hade självklart varit kul att spela. Jag är sugen på att spela, sen så återstår det att se i slutet av säsongen hur allt är. Men jag har bra kontakt med ledningen och det är en grym ära att spela där. Men som jag sa, jag är grymt sugen på att spela och det är en turnering som man tittat på sedan man var liten, säger Raymond till SVT.

Säsongen har varit tung för Detroit men för Raymonds del har det gått desto bättre, 21-åringen har bland annat gjort sexton mål och med sina 40 poäng ligger han delad femma i den interna poängligan. Den här vintern är svenskens andra i världens bästa hockeyliga och under sin debutsäsong spelade han samtliga matcher och blev uttagen i ligans allstar team för rookies, vilket blev ett fint bevis på att han klarat av flytten till NHL på ett bra sätt.

Raymond har aldrig tidigare spelat med Tre Kronor men har desto mer rutin när det kommer till spel med juniorlandslaget, 2019 stod han för åtta poäng när småkronorna lyckades vinna guld i U18-VM och sedan var Göteborgaren med i två JVM där det som bäst blev en bronsmedalj.

FAKTA: Lucas Raymond
Ålder: 21 år
Längd/Vikt: 179cm/83kg
Position: forward
Moderklubb: Frölunda HC
Nuvarande klubb: Detroit Red Wings
Statistik den här säsongen: 68 matcher, 40 poäng (16+24), 24 utvisningsminuter

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här