Två av VM:s formstarkaste lag möttes under onsdagseftermiddagen.

Favoriten fortsätter att övertyga

Inför dagens möte var Ryssland och Danmark två av VM:s mest formstarka lagen, båda kom senast från segrar och hade på förhand väldigt goda chanser att nå kvartsfinal. För dansk del blev det här lagets tuffaste utmaning hittills, man lyckades visserligen hålla relativt jämna steg under inledningen men i andra perioden kunde Ryssland tillslut ta ledningen genom Ivan Morozov.

Det ryska laget hade det mesta av spelet under speciellt andra halvan av matchen och med tio minuter kvar att spela kunde man i stort sett säkra segern när Alexander Barabanov utökade ledningen till 2-0. Innan slutsignalen skulle man även hinna spika slutresultatet till 3-0 och därmed har Ryssland tagit tre av fyra möjliga segrar under inledningen av VM.

Noterbart från matchen är att Ryssland vann skotten med hela 31-18 och det speglade ganska bra hur spelet såg ut, det danska laget var försvagat efter att Mikkel Bödker missat matchen och den rutinerade forwarden var minst sagt saknad.