Det råder sorg i hockeyvärlden. 

Så sent som för några veckor sedan vaktade Matiss Kivlenieks målet när Lettland besegrade Kanada och därmed stod för en av VM:s största bragder. Idag nåddes vi av det sorgliga beskedet att 24-åringen från Riga hittats död. Orsaken till hans bortgång är ännu okänd.

Vi sänder våra mest innerliga kondoleanser till Matiss Kivlenieks familj, vänner och kolleger. Han var målvakt för vårt landslag under det senaste värlsmästerskapet och noterades där för fyra matcher. Matiss bortgång är en stor förlust. Inte bara för lettisk hockey utan för hela den lettiska nationen, skriver det lettiska hockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Det är inte bara i Lettland som många tagit emot beskedet med stor sorg, även hos klubblaget Columbus Blue Jackets är stämningen minst sagt dyster. Målvakten tog steget över till Nordamerika redan 2013 och efter flera starka säsonger i diverse juniorligor fick han han göra NHL-debut säsongen 19/20. I vintras blev det två matcher i Columbus och åtta i klubbens farmarlag, Cleveland Monsters – där det totalt blev 85 matcher under hans tid i organisationen.

Så sent som förra veckan var Kivlenieks på ett hisnande äventyr tillsammans med lagkamraten Elvis Merzlikins när de fick chansen att köra rallybil med Indycarföraren Alexander Rossi. Just adrenalinfyllda saker som racing var ett av Matiss största intressen och efter den händelserika dagen pratade han med klubbens hemsida för att berätta om sina framtidsplaner. Planer som han aldrig får chansen att förverkliga.

– Mitt liv är hockey. Jag kommer att leva tillräckligt länge så att alla dessa saker kan vänta till senare.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här