Nu står det klart  hur Tre Kronors kommande säsong kommer att se ut. 

Bara några veckor efter att årets VM avslutats är det redan dags att börja blicka fram emot en ny säsong. För många spelare väntar en sommar fylld av träning inför en vinter där ett av målen är att försöka slå sig in i Tre Kronor, där VM i Tjeckien är den största höjdpunkten. Under säsongen spelas precis som vanligt även Euro Hockey Tour och nu står det klart vilka datum som gäller för de fyra turneringarna där man samlar ihop poäng i jakt på att vinna den totala tabellen.

Så spelas Euro Hockey Tour 2023/24

6-12:e november – Karjala Tournament

Precis som den gångna säsongen inleds hösten på andra sidan Östersjön där Finland bjuder in till Karjala Tournament och den turneringen börjar att spelas den 6:e november. Tre Kronor kommer att åka till säsongens första turnering med en seger att försvara eftersom man lyckades vinna förra året.

Ställning den här säsongen
1. Sverige – 5 poäng
2. Schweiz – 5 poäng
3. Tjeckien – 4 poäng
4. Finland – 4 poäng

 

12-17:e december – Swiss Ice Hockey Games

Knappt två veckor innan jul är det dags för årets sista turnering och då vänds blicken söderut, närmare bestämt till de Schweiziska alperna, och precis som i Karjala kommer Tre Kronor ha chansen att försvara segern från förra vintern. Noterbart är att det blir andra året som Schweiz står som värd för turneringen, detta efter att man tagit över Rysslands plats i Euro Hockey Tour.

Ställning den här säsongen
1. Sverige – 7 poäng
2. Tjeckien – 6 poäng
3. Finland – 4 poäng
4. Schweiz – 1 poäng

 

5-11:e februari – Beijer Hockey Games

In i det nya året är det dags för Sverige att stå som värd för den tredje etappen av Euro Hockey Tour och det brukar bli en turnering där förbundskaptenens VM-lag börjar att ta form. Får man chansen att visa upp sig med ungefär en månad kvar till uttagningen gäller det att vara på topp och visa att man vill vara med när landslaget beger sig ner till Tjeckien.

Ställning den här säsongen
1. Sverige – 7 poäng
2. Finland – 5 poäng
3. Tjeckien – 4 poäng
4. Schweiz – 2 poäng

 

30 april-5:e maj – Czech Hockey Games

Precis som det här året kommer Euro Hockey Tour avslutas i Tjeckien men det som gör nästa säsongs turnering lite extra intressant är att den spelas i samma land där VM även ska avgöras. Det gör även att Tjeckerna förmodligen kommer bygga ett väldigt starkt VM-lag som även kommer vara på plats när den här turneringen spelas.

Ställning den här säsongen
1. Schweiz – 6 poäng
2. Sverige – 5 poäng
3. Tjeckien – 4 poäng
4. Finland – 3 poäng

MER OM TRE KRONOR: Här är spelarna som representerade Sverige säsongen 2022/23

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.