Det bjöds på spänning i den ena av dagens tidiga VM-matcher. 

Efter segern mot Tyskland med 6-1 gick USA in i matchen mot Slovakien med ett gott självförtroende men det skulle visa sig bli en oväntat tuff utmaning. Slovakerna inledde matchen på ett inspirerat sätt och redan efter tre minuters spel kunde man ta ledningen genom Milos Kelemen vilket skulle bli en fingervisning om hur den första perioden skulle se ut. Samtidigt som Slovakien spelade bra drog USA på sig flertalet utvisningar och man gjorde i stort ett ganska blekt intryck, därför var det ganska logiskt att slovakerna även skulle få in ytterligare ett mål innan första perioden var över.

Förlust för USA – trots imponerande upphämtning

I andra perioden fick USA en riktig drömstart i och med Matthew Boldys reducering vilket skapade lite nerv i matchen men glädjen skulle visa sig bli kortvarig. Redan några minuter senare kunde Simon Nemec utöka till 1-3 och kort därefter blev det ytterligare ett slovakiskt mål, den här gången genom Patrik Koch som till vardags håller till i Arizonas organisation.

USA satt därför i en minst sagt knivig sits inför den tredje perioden men väl där visade man att man inte gett upp. Det skapades tidigt en del chanser och efter knappt fem minuters spel kunde man få in viktiga 2-4 genom Shane Pinto vilket på nytt höjde pulsen på läktaren som mestadels var fylld av slovakiska supportrar.

Målet skapade även ny energi till de amerikanska spelarna och med knappt sex minuter kvar av ordinarie speltid skulle man få in ytterligare en reducering, den här gången genom lagkaptenen Brady Tkachuk som visade prov på både teknik och kyla i avslutningsläget.

Efter reduceringen fortsatte USA sin offensiv i jakt på fler mål och den jakten skulle resultera i Luke Hughes kvittering som kom när det återstod mindre än fyra minuter kvar av den tredje perioden. Plötsligt hade amerikanerna lyckats vända 1-4 till 4-4 vilket tvingade fram en förlängning men väl där drog slovakerna det längsta strået genom Milos Kelemen och med sitt andra mål i matchen fällde forwarden avgörandet.

MATCHFAKTA
USA – Slovakien: 4-5 (0-2,1-2,3-0,0-1)
0-1 Milos Kelemen (Sukel, Kudrna)
0-2 Libor Hudacek (Tatar)
1-2 Matthew Boldy (Hughes, Gaudreau)
1-3 Simon Nemec (Fehervary, Pospisil)
1-4 Patrik Koch (Pospisil)
2-4 Shane Pinto (Farabee, Zegras)
3-4 Brady Tkachuk (Pinto)
4-4 Luke Hughes (Sanderson)
4-5 Milon Kelemen (Nemec, Pospisil)
Skott: 43-25 (9-11,21-7,11-4,2-3)
Utvisningsminuter: 8-8
Publik: 9109 (Ostravar Arena, Ostrava)

KVÄLLENS MATCHER 

Sverige – Tyskland (20:20)
Schweiz – Tjeckien (20:20)

MER OM VM: Inför Tre Kronors match mot Tyskland 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här