Idag bjuds det på fyra intressanta matcher i Ishockey-VM. 

Efter en minst sagt händelserik torsdag där vi bland annat fick se Tre Kronor ta sin fjärde raka seger och Österrike skrälla rejält mot Finland är det dags för en ny fullspäckad matchdag där sammanlagt åtta lag hoppas ta viktiga poäng i jakten på en kvartsfinalplats.

Inför dagens matcher i Ishockey-VM

Storbritannien – Danmark (16:20)

I den ena av dagens tidiga matcher möts två lag som långt ifrån har fått en perfekt start på gruppspelet och som förmodligen kommer få svårt att ta sig vidare till slutspelet. Storbritannien har stundtals imponerat men det har inte resulterat i några poäng vilket gör att man faktiskt är ensam i turneringen om att fortfarande stå på noll poäng. Det gör att Danmark går in i eftermiddagens match som knapp favorit men man har förlorat tre av sina fyra inledande matcher och kommer senast från en tung förlust mot rivalen Norge. Det är därmed två stukade lag som möts och det blir en väldigt viktig match med tanke på att jumbon i gruppen åker ut VM.

Tyskland – Kazakstan (16:20)

Här har vi två lag som lyckats lite bättre hittills i gruppspelet och som nu går in i ett avgörande skede. För Kazakstans del handlar det om att undvika sistaplatsen i grupp B och inför dagens match har man två poäng till godo på jumbon Polen, som man förövrigt ska möta på måndag. Laget kommer senast från en förlust mot Tre Kronor medan Tyskland vann onsdagens möte mot Lettland med hela 8-1. Det bidrar till att tyskarna får ses som favorit i eftermiddagens match och nu står tre väldigt viktiga poäng på spel i jakten på en kvartsfinalbiljett.

Polen – USA (20:20)

Om Tyskland är knapp favorit mot Kazakstan så är USA en gigantisk favorit mot Polen men man kommer till matchen med ett stukat självförtroende. Gruppspelet har inte alls inletts så bra som förväntat och även om man vann mot Frankrike med 5-0 under torsdagskvällen så finns det saker som behöver bli bättre i spelet, dessutom ligger man faktiskt bara en poäng före tabellfemman Tyskland. Det gör att kvällens match blir väldigt viktig och USA ska naturligtvis vinna mot Polen men tidigare under gruppspelet har nykomlingarna bjudit på bra motstånd och en fin kämparanda som kanske kan ställa till problem för de amerikanska stjärnorna.

Tjeckien – Österrike (20:20)

En vanlig dag skulle Tjeckien vara lika stor favorit som USA men den som följer VM vet att Österrike kommer med en färsk skrällseger mot Finland i bagaget, och kan man komma upp på en liknande nivå är det här långt ifrån en given seger för tjeckerna. Värdlandet spelar med mycket press på sina axlar men även med ett fint stöd från läktarna vilket kan vara en stor fördel och det kommer säkert vara bra drag i 02 Arena ikväll.

Noterbart är att Tjeckien inlett gruppspelet habilt, stundtals har det sett ganska skakigt ut men man kommer senast från en seger mot Danmark där det producerades hela sju mål framåt och kan man få ordning på spelet i egen zon är mycket vunnet.

MER OM VM: Slovakien närmar sig slutspelet 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här