Tre Kronor har inlett VM med en seger – men det satt långt in. 

Inför VM-premiären mot Tyskland fanns det stora förväntningar att Sverige skulle vinna matchen, men det skulle visa sig bli en svårare utmaning än man hoppats. I första perioden var det tyskarna som hade det mesta av spelet och även om Tre Kronor höjde sig en aning efter paus var det fortfarande mållöst inför den avslutande perioden. Väl där kunde Oscar Lindberg styra in pucken och ge Sverige ledningen i powerplay, assisterad av debutanten Jonatan Berggren. I slutskedet av matchen pressade Tyskland på för att få till en kvittering, dock utan resultat vilket gjorde att de svenska spelarna kunde pusta ut när slutsignalen ljöd.

Tre Kronor inleder därmed VM med seger men det var en premiär som rent spelmässigt hade mer att önska. En stor del i att det trots allt blev seger var Lars Johanssons fina målvaktsspel, den 35-årige debutanten räddade 19 skott och visade att det kommer bli svårt att peta honom som förstavalet mellan stolparna.

– Han har varit fantastisk hela säsongen för oss. Han är väldigt lugn där och pratar mycket med oss ​​och hjälper oss. Så det är stort att ha en bra målvakt där, sa målskytten Lindberg till IIHF.com efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Sverige – Tyskland

MER OM VM: Tung premiär för Finland 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.