Sverige får ytterligare NHL-förstärkningar till VM-truppen. André Burakovsky och Marcus Pettersson är klara för turneringen, det meddelar Tre Kronor via sin X:sida.

Förbundskapten Sam Hallams trupp till stundande VM-turnering börjar ta allt mer form. Idag meddelade Tre Kronor via sin X:sida att André Burakovsky och Marcus Pettersson är klara för VM-spel.

Tvåfaldige Stanley Cup-vinnaren ansluter

André Burakovsky kommer troligtvis med en stor revanschlusta efter en skadefylld säsong med Seattle Kraken, där det bara blev 49 matcher spelade och endast 16 gjorda poäng för svensken. Detta efter att han levererat riktigt starkt poängmässigt föregående säsong med hela 39 poäng på 49 matcher, i det som också var hans första säsong med Seattle.

Burakovsky kan bidra med viktig vinnar-erfarenhet till VM-laget. Han har tidigare i karriären vunnit Stanley Cup två gånger. Med Washington Capitals 2018 och senast med Colorado Avalanche 2022.

I Marcus Pettersson får Sverige in en stark defensiv back. Pettersson har dessutom en hel del erfarenhet av att spela tillsammans med redan VM-klara Erik Karlsson.

Denna säsongen blev en besvikelse för Pittsburgh Penguins som lag, som inte lyckades ta sig till slutspel. Men Pettersson stod för sin poängmässigt bästa säsong i NHL-karriären och svarade för 30 poäng på 82 matcher.

MER INFÖR VM: Dubbla Stanley cupmästare klara för Kanadas VM-lag

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Christoffer är 25 år gammal och älskar hockey, med extra fokus på NHL och landslagsturneringar. Tidigare har han skrivit för Hockeysverige.se under sin praktik där. Han går just nu sista terminen på journalistutbildningen och på fritiden spelar han hockey.