USA är bara ett steg ifrån en efterlängtad final.

Vägen dit har varit lång men nu närmar sig USA en VM-final med stormsteg. I kvartsfinalen mot Tjeckien visade amerikanerna upp ett väldigt bra spel där ett mål i varje period säkrade en biljett till semifinalen, först ut att hitta rätt var Matt Coronato och halvvägs in i tredje perioden kunde Cutter Gauthier spika slutresultatet till 3-0 med sitt sjunde mål i turneringen. Ett mål som gör att USA bara är en seger ifrån sin första VM-final någonsin, det blev visserligen guld 1933 och man har även fyra silver men på den tiden spelades en rak serie utan final.

För Tjeckiens del var man aldrig riktigt nära att vinna matchen, redan i första perioden syntes det att man inte hade den rätta glöden och även om det bara stod 2-0 till USA inför tredje perioden så kunde amerikanerna vara rätt trygga inför avslutningen av matchen. Därmed lyckas Tjeckien inte försvara sin medalj från ifjol och USA får på så vis även revansch efter förlusten i bronsmatchen förra året. Nederlaget gör att kampen om poängtiteln går vidare, Dominik Kubalik toppar fortsatt men nu har han bara en poäng mer än T.J Tynan som spelade fram till ett av USA:s mål.