Finland har fått en tung start på hemma-VM. 

Förstärkningen av stjärnan Mikko Rantanen hade fått de finska supportrarna att drömma om ett nytt VM-guld och självförtroendet var därför på topp inför premiären mot USA. Det var därför ingen underdrift att stämningen var hög när Teemu Hartikainen kunde ge lejonen ledningen i powerplay med ett par minuter kvar av den första perioden i Tampere Deck Arena. Hemmalaget hade fått en drömstart på premiären men det återstod två perioder att spela.

Resterande del av matchen blev långt ifrån lika rolig, i andra perioden fick USA ett mål bortdömt innan man tillslut skulle få in en kvittering genom Cutter Gauthier som innebar att det var oavgjort inför tredje perioden. Väl där visade amerikanerna sin klass, först skulle Drew O’Connor sätta ledningsmålet innan Alex Tuch kunde säkra segern med två mål varav det sista i tom bur. USA vinner därmed premiären med 4-1 och får en drömstart på VM, samtidigt som Finland har en del att fundera på inför morgondagens möte mot Tyskland. Många av spelarna i laget var missnöjda med insatsen i matchen, inte minst Mikko Rantanen som kom till VM med en fin säsong där han stod för 105 poäng i NHL färskt i minne.

– Det var kanske den stora rinken som var problemet för mig. Det var utmanande att anpassa sig. Man såg väl att jag var lite ute och yrade ibland. USA är inget dåligt lag. De är skridskostarka och körde stundvis över oss med ren och skär hastighet, säger forwarden till Yle efter slutsignalen.

Höjdpunkter, Finland – USA

MER OM VM: Seger för Tre Kronor i VM-premiären mot Tyskland 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här