Tre Kronor har fått en bra start på ishockey-VM i Finland.

Efter veckor av förberedelser var det under onsdagskvällen dags för Sverige att kliva in i VM och i premiären stod Tyskland för motståndet. Det svenska laget gick in i matchen som favoriter men under den inledande tredjedelen fick man inte riktigt spelet att fungera, det var snarare Tyskland som förde spelet och man förtjänade faktiskt ett ledningsmål sett till antalet chanser man skapade.

En målsnål premiär

Efter en mållös första period började Tre Kronor sakta men säkert få ordning på spelet, positionerna flyttades fram men när man väl skapade lägen så saknades den rätta skärpan. Det gjorde att det stod 0-0 även inför tredje perioden men väl där kunde Oscar Lindberg sätta ledningsmålet redan efter knappt två minuters spel och det var ett mål som skulle visa sig bli helt avgörande. Tyskland försökte få till en kvittering under slutet av matchen och med lite drygt en minut kvar att spela plockade man ut målvakten Mathias Niederberger men det gav inget resultat.

Tre Kronor inleder därmed VM med en seger vilket gör att man är tvåa i den haltande tabellen inför morgondagens match, då bland annat Danmark och Ungern kliver in i turneringen. Rent spelmässigt var premiären ingen höjdare ur svensk synvinkel men man får med sig en seger och ett kvitto på att Lars Johansson har lyckats bibehålla formen. Den rutinerade målvakten var lagets främsta spelare och har stor del i att man kan lämna premiärkvällen med en seger i bagaget.