Besvikelsen är stor över att JVM inte spelades klart men om knappt ett år är det dags igen.

Efter ett par intensiva dagar med många bra matcher kom smällen – JVM ställs in. Besvikelsen var stor hos både spelare och supportrar, än finns det en liten chans att kunna spela klart mästerskapet senare under säsongen men en hel del talar för att så inte blir fallet. Det positiva är att om knappt ett år är det dags för ett nytt JVM och med anledning av detta har vi på VMishockey roat oss genom att ta ut en trupp till mästerskapet som är tänkt att spelas i Ryssland med start på annandagen.

Målvakter

Hugo Hävelid (Linköping J20)
Carl Lindbom (Djurgården)
Viggo Andrén (Frölunda J20)
Kommentar: Samtliga målvakter från JVM kommer vara seniorer lagom till nästa mästerskap, så här lär det se annorlunda ut. Det mest givna är att tre målvakter från U18-landslaget flyttas upp där ingen klar etta finns, såhär ett år i förväg. Liten fördel för Lindbom som gjort ett bra inhopp i Djurgården och som redan spelat ett par landskamper med juniorkronorna. Det finns en möjlig joker i Lukas Swedin som gjort succé i HV71:s J20-lag den här säsongen.

Backar
Simon Edvinsson (Frölunda)
Anton Olsson (Malmö)
Victor Sjöholm (HV71)
Oskar Asplund (Almtuna)
Mattias Hävelid (Linköping)
Elias Salomonsson (Skellefteå AIK J20)
Simon Forsmark (Örebro)
Calle Odelius (Djurgården)
Kommentar: På backsidan finns det tre spelare som kan vara med även nästa JVM men det mesta talar för att man får klara sig utan Simon Edvinsson, talangen har helt enkelt varit för bra och kan mycket väl få chansen i Detroit redan i höst. Räddningsplankan skulle vara om det blev några inledande månader i farmarligan, då kan man kanske få loss honom till mästerskapet.

I övrigt ser man ut att få flytta upp många spelare från U18-landslaget och där finns det några spännande namn som debuterat i SHL under hösten. Man tror mycket på Calle Odelius som bara är 17 år gammal men som börjat slå in sig i Djurgården och som imponerat i småkronorna under inledningen av säsongen. Anton Olsson hade en ganska undanskymd roll i JVM men kan bli en viktig kugge nästa vinter. Det finns även en möjlig joker i Theo Lindstein som redan hunnit debutera i SHL trots att han bara är sexton år gammal.

Forwards 
Fabian Lysell (Vancouver Giants)
Isak Rosén (Leksand)
Albert Sjöberg (Södertälje)
Liam Dower Nilsson (Frölunda)
Gabriel Kangas (Västerås)
Simon Robertsson (Skellefteå)
William Strömgren (Rögle J20)
Noah Hasa (Frölunda)
Filip Bystedt (Linköping)
Liam Öhgren (Djurgården)
Fabian Wagner (Linköping)
Leo Carlsson (Örebro)
Jonathan Lekkerimäki (Djurgården)
Victor Stjernborg
Kommentar: Mycket kan hända på ett år men såhär skulle juniorkronornas forwardsuppsättning se ut i nästa JVM, där tre spelare har chansen att vara med ytterligare en gång. Under den här säsongen har ett flertal spelare imponerat i U18-landslaget och en hel del talar för att de får chansen i nästa upplaga av Junior-VM. En av vinterns snackisar hittills har varit Örebros guldklimp Leo Carlsson och det vore överraskande om 17-åringen inte får en VM-biljett.

Talangen Simon Robertsson missade JVM den här vintern men Skellefteås unge wingspelare känns mer eller mindre given nästa gång, om hans fina utveckling fortsätter vill säga. 18-åringen har trots allt spelat sex matcher med juniorkronorna redan den här säsongen och gjorde succé i U18-VM förra vintern. Det kan vara värt att hålla ett extra öga på Linköping, SHL-klubben ger sina talanger chansen och en hel del talar för att vi får se både Filip Bystedt och Fabian Wagner i JVM-truppen. Här borde även Tim Algren ligga relativt bra till, 17-åringen har gjort bra ifrån sig i småkronorna den här säsongen och kan mycket väl få debutera i SHL den närmaste tiden.

Vilken spelare tycker du är given i JVM-truppen?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

  1. Tråkigt att Holtz försvinner men tycker det ser ut som ett bra lag. Sen kan ju några blomma ut under säsongen och bli riktigt producerande

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här