Inför USA – Slovakien i Hockey-VM

Gruppspelet är avklarat och nu är det dags för nästa fas i Hockey-VM, under morgondagen ska det spelas fyra kvartsfinaler och i en av de två första får vi se USA och Slovakien ta sig an varandra. Båda lagen imponerade under gruppspelet, höjdpunkterna för Nordamerikanerna var 5-1 segern mot rivalen Kanada och för Slovakien var vinsten mot Ryssland (3-1) den mest imponerande insatsen.

USA vann grupp B efter att ha samlat ihop hela 18 poäng vilket var flest av samtliga lag i de båda grupperna, medan Slovakien slutade fyra i grupp A – två poäng före Tre Kronor på femteplatsen.

Hos båda lagen finns det spelare som imponerat lite extra hittills under turneringen, inte minst USA:s Trevor Moore som gjort fyra mål och totalt sju poäng. Även Conor Garland har presterat väldigt bra och dessutom har målvakten Cal Petersen bjudit på flera fina insatser. Rent statistiskt är det faktiskt han som varit turneringens bästa målvakt hittills. Det är även på sin plats att lyfta fram Kevin Rooney som varit VM:s näst bästa tekare under gruppspelet.

Även i Slovakien finns det några spelare som kan vara extra nöjda med sina insatser, bland annat Leksandsduon Peter Cehlarik och Marek Hrivik som gjort hela sexton poäng tillsammans. Noterbart är att offensiven fungerat bra men att det funnits större problem i egen zon, inte minst med målvaktsspelet som behöver höja sig ett snäpp om det ska bli semifinal.

TV-kanal & tid

Matchen startar 15:15 och sänds på SVT1, försnacket inleds 14:45 och matchen spelas i Arena Riga.

Odds inför matchen

På pappret har USA ett vassare lag än Slovakien och det är något som oddsättarna tagit fasta på, Snabbare.com erbjuder därför 1.64 vid seger för Nordamerikanerna medan slovakisk seger skulle ge drygt fyra gånger pengarna (4.10).

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här