Det bjöds på spänning när Tre Kronor spelade säsongens andra match.

Den här veckan har Tre Kronor sin säsongspremiär när klassikerna Karjala Tournament äger rum i Finland (och Tjeckien). För svensk del inleddes turneringen på bästa sätt genom att besegra just Tjeckien med 4-1 i en match där André Petersson utmärkte sig lite extra tack vare sina tre mål. Om målformen hållit i sig till dagens möte med Schweiz? Utan tvekan.

Målformen håller i sig

Sverige inledde matchen på ett piggt och lovande sätt och efter knappt sju minuters spel kunde man ta vara på sina chanser när just André Petersson höll sig framme. Med sitt fjärde mål i turneringen kunde han ge Tre Kronor ledningen och det var en ledning man behöll perioden ut. En period som Sverige utan tvekan var det bättre laget i.

I andra perioden började Schweiz få mer fart på sitt spel och det började skapa problem för det svenska försvaret. Efter lite drygt halva perioden fick Christian Folin sätta sig i utvisningsbåset och knappt två minuter senare kom kvitteringen när Damien Riat visade att han är en alldeles ypperlig spelare i powerplay.

Ett spännande avgörande

Under eftermiddagens andra period jämnades spelet ut vilket gjorde utgången av matchen minst sagt oviss. I tredje akten inledde Tre Kronor på ett bra sätt och efter sju minuters spel kunde man återta ledningen när Jonathan Dahlén satte sitt första landslagsmål. Glädjen skulle dock bli kortvarig för några minuter senare kunde Schweiz kvittera genom Patrick Geering som till vardags håller till i Zürich.

Backens mål tvingade fram en förlängning och väl där hade Schweiz marginalerna mot sig, efter endast tjugofem sekunder spel drog man på sig en utvisning och i det efterföljande powerplayspelet kunde Jonathan Dahlén dubblera sin målskörd och säkra segern till Tre Kronor. En seger som gör att Tre Kronor har chans att vinna Karjala Tournament.

Sverige – Schweiz: 3-2 (1-0,0-1,1-1,1-0)
1-0, André Petersson (Lindholm, Brännström)
1-1, Damien Riat (Moy, Alatalo)
2-1, Jonathan Dahlén (Sellgren, Johansson)
2-2, Patrick Geering (Hofmann)
3-2, Jonathan Dahlén (Petersson, Persson)
Skott: 24-20 (11-5,4-7,8-8,1-0)
Utvisningsminuter: 4-6
Publik: Ingen uppgift (Gatorade Center, Turku)

Sveriges avslutande match i Karjala Tournament spelas imorgon och då står Finland för motståndet.