Småkronorna har fått en perfekt start på U18-VM i Schweiz. 

Sveriges jakt på ett försvarat guld i U18-VM har hittills gått väldigt bra, med gruppspelet avklarat väntar Lettland och att just letterna står för motståndet i kvartsfinalen beror på att Småkronorna fortsatt är obesegrade. I sin fjärde och avslutande gruppspelsmatch blev det seger mot Tyskland men det blev en oväntat tuff utmaning, efter två spelade perioder var det fortfarande mållöst vilket fick tyskarna att drömma om en skräll.

Väl inne i den avslutande tredjedelen av matchen började de svenska spelarna få utdelning på sina chanser, först genom David Edstrom i powerplay och några minuter senare kunde även Tom Willander göra mål i samma spelform. Matchen slutade 3-0 efter att Gustav Kangas avslutat målskyttet i tom bur och nu kan Småkronorna kliva in i slutspelet med fyra raka segrar i ryggen.

Höjdpunkter, Sverige – Tyskland

MATCHFAKTA
Sverige – Tyskland: 3-0 (0-0,0-0,3-0)
1-0 David Edstrom (Stenberg, Willander)
2-0 Tom Willander (Stenberg, Edstrom)
3-0 Gustav Kangas (Nordh)
Skott: 28-14 (10-4,7-6,11-4)
Utvisningsminuter: 2-10
Publik: 2653 (Raiffeisen Arena)

Kvartsfinalen mot Lettland spelas på torsdag. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här