Helgen rundades av med ett riktigt prestigemöte i grupp B.

Fortsatt tungt för storfavoriten

En minst sagt fullspäckad helg rundades av med ett riktigt prestigemöte i Grupp B där Kanada och USA skulle göra upp om poäng. Förutom att vara en kamp mellan två rivaler blev det även ett möte mellan två lag som inlett mästerskapet med varsin förlust, Kanada föll som bekant mot Lettland samtidigt som USA fick se sig besegrat av Finland i sin premiär.

Matchen blev på många sätt underhållande och egentligen ganska jämn, båda lagen skapade en hel del chanser men det var USA som tog tillvara på dem. En bit in i första perioden kunde Jason Robertson ge laget ledningen men det var i period nummer två som matchen skulle avgöras – där stod man nämligen för tre mål samtidigt som Anthony Stolarz spikade igen mellan stolparna.

Ett skärrat Kanada fick in en reducering i tredje perioden genom Maxime Comtois innan Matt Tennyson kunde spika slutresultatet till 1-5. Segern gör att USA tar sin första seger i VM samtidigt som Kanada fått en minst lika tung inledning på mästerskapet som Tre Kronor.