Det blir inte något VM-guld för Tre Kronor. Men chansen att ta en medalj finns fortfarande, när Tre Kronor ställs mot Kanada i bronsmatchen senare idag.

Semifinalen mot Tjeckien blev en tung historia för Tre Kronor och gulddrömmen släcktes igår. Men det finns en chans till en liten revansch idag och möjligheten att ta en första VM-medalj sedan 2018. 

Filip Gustavsson hade inte sin bästa match i turneringen igår och ersattes av Samuel Ersson i den andra perioden. Vem av målvakterna som får starta bronsmatchen idag återstår att se. 

Tre Kronor kommer behöva att de ledande spelarna kliver fram och visar vägen för att kunna ta med en bronsmedalj hem till Sverige. Marcus Johansson, Erik Karlsson och André Burakovsky står samtliga på tio gjorda poäng inför bronsmatchen. Joel Eriksson Ek leder den svenska målligan med sina sju kassar. En som fortfarande jagar sitt första mål i årets VM-turnering är Adrian Kempe, det hade inte varit ett dumt läge att plocka fram det nu i bronsmatchen.

– Vi ska göra vårt bästa för att försöka ta hem en medalj i varje fall, säger lagkapten Erik Karlsson till Hockeysverige.se.

Men det kommer bli en tuff uppgift, som alltid, att möta Kanada. 

Regerande mästarna Kanada väntar

De regerande mästarna Kanada lyckades inte ta sig till final och missar därmed möjligheten att försvara sitt guld, efter en väldigt jämn och spännande semifinal mot Schweiz. Kanada har dessutom spelat i fyra raka VM-finaler, innan årets turnering. De är också det andra laget i turneringen, tillsammans med Tre Kronor, som gick obesegrade fram till semifinalen.

I det kanadensiska laget finns några väldigt namnkunniga spelare att hålla koll på, inte minst supertalangen Connor Bedard och Toronto Maple Leafs lagkapten John Tavares. Tavares är också en av lagets främsta poänggörare, tillsammans med Dylan Cozens, som båda två står på tio poäng inför bronsmatchen. Cozens är dessutom i skrivande stund turneringens ledande målskytt, med sina åtta fullträffar.

Matchen börjar 15:20 och sänds på TV6 samt Viaplay.

MER OM VM: Jan Rutta stängs av – missar VM-finalen

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Christoffer är 25 år gammal och älskar hockey, med extra fokus på NHL och landslagsturneringar. Tidigare har han skrivit för Hockeysverige.se under sin praktik där. Han går just nu sista terminen på journalistutbildningen och på fritiden spelar han hockey.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här