Inför Sverige – Storbritannien i Hockey-VM

Gårdagens tunga förlust mot Tjeckien gör att Tre Kronor har pressen på sig inför dagens möte med Storbritannien. Förlust skulle med största sannolikhet innebära att laget inte kan nå kvartsfinal, något som skulle vara en väldigt stor besvikelse för supportrarna och ett misslyckande för både spelare och ledare.

Storbritannien har spelat överraskande bra hittills i VM och laget kommer senast från en seger mot Belarus efter att spelare som Liam Kirk och Mike Hammonds imponerat lite extra. Vinsten gör att britterna faktiskt ligger före Tre Kronor i tabellen.

TV-kanal & tid

Matchen startar 15:15 och sänds på SVT1, försnacket inleds 14:30 och matchen spelas i Elektrum Olympic Centre (Riga).

Förväntningar på Sverige

Trots att VM varit ett misslyckande hittills så ses Sverige som stora favoriter inför mötet med Storbritannien, spelare för spelare är Tre Kronor flera nummer större och gör alla jobbet så ska det kunna bli en stabil seger. För britternas del gäller det att dem gör sin bästa match hittills samtidigt som de svenska spelarna inte är på topp – då kan det bli en ny skräll.

Odds inför matchen

Trots en del överraskande förluster är de flesta oddssättarna säkra på att det ska bli svensk seger, som ett exempel erbjuder snabbare.com 1.01 gånger pengarna vid svensk vinst medan seger för britterna skulle ge hela 29 gånger pengarna. Kanske värt att spela på en ny skräll?

Tidigare möten mellan lagen

På grund av att Storbritannien spelat på en betydligt lägre nivå under många av de senaste åren så har det inte varit så många möten mellan lagen, men varje gång har det blivit svensk seger och vi får gå tillbaka till tidigt 1900-tal för att hitta mer jämna möten. Som ett bevis på hur stor skillnaden borde vara mellan lagen så var segern mot Belarus Storbritanniens första i VM sedan 1962.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.