Jan Rutta satte en armbåge i huvudet på Isac Lundeström under gårdagens semifinal mellan Sverige och Tjeckien, men det blev ingen utvisning. IIHF har nu meddelat att backen stängs av i VM-finalen. 

Situationen väckte starka känslor hos många svenskar under gårdagens semifinal. Jan Rutta satte ut en armbåge som träffade Isac Lundeström i huvudet, men ingen av domarna på isen såg något och det resulterade inte i någon utvisning.

Missar VM-finalen på hemmaplan

Men nu har IIHF agerat i efterhand och meddelat via sin hemsida att Rutta stängs av i en match och missar därmed finalen mot Schweiz. Detta för att de bedömer situationen som medveten.

IIHF:s disciplinnämnd bedömer att tacklingen görs på en spelare som inte har pucken och därför inte är tillåten att tacklas. Spelaren sätter tydligt ut sin arm från kroppen och med sin armbåge gör han direkt kontakt med huvudet på Sveriges nummer 37, som inte är beredd och inte har någon möjlighet att skydda sig.

MER OM VM: Inför bronsmatchen mellan Sverige och Kanada

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Christoffer är 25 år gammal och älskar hockey, med extra fokus på NHL och landslagsturneringar. Tidigare har han skrivit för Hockeysverige.se under sin praktik där. Han går just nu sista terminen på journalistutbildningen och på fritiden spelar han hockey.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här