Det bjöds på en del överraskningar när den svenska JVM-truppen presenterades. 

I dagarna har flertalet landslag gått ut med vilken trupp man skickar till Junior-VM som spelas i Göteborg mellan jul och nyår, däribland Sverige och där bjöds det på en del överraskningar. Många namn var väntade men det fanns även en del spelare som kanske inte tagit en VM-biljett för givet – något som även gör att vissa högaktuella talanger får stanna hemma. Nedan kommer fem exempel på lovande spelare som får följa JVM från TV-soffan.

Fem svenska talanger som missar Junior-VM

Theo Lindstein (back)

På förhand var det många som trodde att Lindstein var mer eller mindre given i den svenska truppen till JVM, han hade trots allt spelat en hel del med juniorkronorna under inledningen av säsongen men försvann i den sista gallringen. 18-åringen var med i laget som tog guld vid U18-VM förra året och var även med i årets upplaga, där han stod för fem poäng när småkronorna säkrade en silvermedalj. Under hösten har den NHL-draftade backen tagit en ordinarie plats i Brynäs men får trots det vänta på sin JVM-debut.

Noah Erliden (målvakt)

Precis som med Lindstein spekulerades det kring om Erliden skulle knipa en VM-biljett men även han tvingas följa mästerskapet på distans. 19-åringen kommer annars från en relativt fin säsongsinledning i HV71:s juniorlag och har spelat i ett par av juniorkronornas matcher under hösten. Är trots nobben en väldigt lovande målvakt som bland annat hade stor del i att småkronorna nådde final vid senaste U18-VM.

Felix Nilsson (forward)

Juniorkronorna har en uppsjö av lovande forwards vilket gjort konkurrensen hård och därför fick Nilsson stanna hemma. 18-åringen sågs annars som högaktuell och är en av dem som spelat mest med juniorlandslaget under inledningen av säsongen, där han även hunnit med att göra sitt första SHL-mål med Rögle. Producerar även bra med poäng i juniorlaget och valdes av Nashville i sommarens NHL-draft, så det är inget snack om att Nilsson går mot en ljus framtid.

Erik Påhlsson (forward)

Precis som Nilsson får Erik Påhlsson se JVM från soffan och det är nog en väldigt stor besvikelse men även en överraskning, åtminstone enligt många experter som följt hans framsteg i USHL under hösten där han faktiskt varit en av ligans främsta spelare. Har dessutom gjort fyra mål på lika många matcher i juniorkronorna under hösten men räckte trots det inte till. Det återstår att se om nobben kan bli en extra drivkraft för 19-åringen att ta ännu större steg framåt i sin utveckling.

Alexander Suzdalev (forward)

Här har vi en väldigt lovande spelare som redan hunnit med många saker men som haft svårt att ta steget in i juniorlandslaget. Forwardstalangen gjorde succé som radarpartner till Connor Bedard i WHL förra säsongen men togs ändå inte ut i JVM-truppen, något som överraskade många. Den här säsongen är 19-åringen utlånad från Washington Capitals till Mora men trots en del lovande insatser i Hockeyallsvenskan får Suzdalev nobben även den här gången.

MER OM JUNIOR-VM: USA spänner musklerna inför Junior-VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.