En av tysk hockeys främsta spelare är aktuell för VM – men nobbas. 

Efter en det stod klart att Detroit skulle missa NHL-slutspelet har det spekulerats kring vilka spelare i laget som kommer runda av säsongen med spel i VM. En av de aktuella spelarna är tysken Thomas Greiss men nu har den tyska landslagsledningen beslutat att inte ta med målvakten till VM. Anledningen? Greiss politiska åsikter. Tidigare har 35-åringen gillat instagraminlägg som förnedrar Hillary Clinton och han har även uttryckt sitt stöd för Donald Trump, bland annat genom att gilla en (konstgjord) video där Trump hugger huvudet av sina politiska motståndare.

– Vi kan inte vara 100 procent säkra när det gäller hans inställning till våra värderingar. En uttagning är därför inte aktuell, säger det tyska ishockeyförbundets sportchef Christian Künast till eishockey.de

På pappret är Thomas Greiss en av tysk hockeys största i modern tid, 35-åringen debuterade i NHL redan säsongen 07/08 och har hunnit med att spela i fem olika klubbar. De senaste fem säsongerna har spenderats i New York Islanders men i somras värvades han till anrika Detroit Red Wings där han varit en av ganska få spelare som gjort bra ifrån sig. Så sent som förra veckan blev målvakten utsedd till veckans spelare i NHL och tycks bli bättre för varje år som går.

Trots det blir det alltså inget VM för den rutinerade målvakten och en hel del talar för att Tyskland kommer åka till Lettland med en trupp där det finns väldigt få inslag av spelare från NHL, istället kommer majoriteten plockas den den inhemska ligan men det finns även en del aktuella spelare i svenska SHL – bland annat supertalangen Moritz Seider som gör succé i Rögle.

 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här