Det blev en dramatisk tillställning när USA och Lettland gjorde upp om VM-bronset. 

Efter två tuffa semifinaler där drömmen om guld försvann fick USA och Lettland istället sikta in sig på att försöka avsluta VM med att säkra en bronsmedalj och matchen i Tammerfors kommer gå till historien som en av de mest dramatiskt bronsmatcher någonsin i ett VM.

I en händelserik första period kunde Lettland ta ledningen genom Roberts Bukarts efter ungefär sju minuters spel, men den amerikanska kvitteringen drömde inte länge och USA hade ett litet spelmässigt övertag under inledningen av matchen. Fyra minuter före paus skulle dock Lettland återta ledningen men med mindre än en minut kvar av perioden kunde USA kvittera ytterligare en gång, även den här gången med Rocco Grimaldi som målskytt.

Andra perioden blev en betydligt mer tillknäppt historia där målen lyste med sin frånvaro, men några minuter in i tredje akten hettade det till på nytt när Matt Coronato kunde ge USA ledningen för första gången i matchen. Lettland såg ut att vara ett slaget lag men med knappt sex minuter kvar att spela kunde Kristians Rubins tvinga fram en förlängning med sin kvittering och väl där klev han fram ytterligare en gång, på halv volley lyckades backen med ett förflutet i Västerås placera in pucken i ena krysset och säkra Lettlands första VM-medalj någonsin.

MATCHFAKTA
USA – Lettland: 3-4 (2-2,0-0,1-1,0-1)
0-1 Roberts Bukarts (Ri.Bukarts, Dzierkals)
1-1 Rocco Grimaldi
1-2 Janis Jaks (Ri.Bukarts, Indrasis)
2-2 Rocco Grimaldi (Perunovich, Coronato)
3-2 Matt Coronato (Samberg, O’Connor)
3-3 Kristians Rubins (Locmelis, Ri.Bukarts)
3-4 Kristians Rubins (Daugavins, Jaks)
Skott: 29-25 (11-8,10-3,8-13,0-1)
Utvisningsminuter: 10-8
Publik: 11033 (Tampere Deck Arena, Tammerfors)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här