Rysslands invasion av Ukraina fortsätter att få konsekvenser även i sportens värld. 

Idrott och politik hör inte ihop brukar man höra men de senaste dagarna har det visat sig vara långt ifrån sanningen, i efterspelet av Rysslands invasion av Ukraina har flertalet idrotter klubbat igenom olika typer av sanktioner mot ryska atleter. Nu väljer även svensk hockey att sätta ned foten.

Garpenlöv tar ställning mot Ryssland

Senast i raden att utrycka sitt stöt till Ukraina och ge kalla handen till Ryssland är ingen mindre än Johan Garpenlöv, Tre Kronors förbundskapten har i en intervju med radiosporten uppgett att han inte tänker vara med i en match mot ett ryskt lag.

– Jag kommer inte stå i den typen utav match och coacha ett svenskt lag mot ett ryskt landslag, säger Garpenlöv till Radiosporten.

De senaste dagarna har flera olika beslut tagits som kan komma att påverka den ryska hockeyn, bland annat har Jokerit och Dinamo Riga valt att hoppa av KHL-säsongen och det är högst oklart om de återvänder i höst. Det internationella hockeyförbundet har ännu inte gett några klara besked kring om Ryssland ska få vara med i vårens VM som är tänkt att spelas i Finland.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här