Mer och mer talar för att Ishockey-VM 2021 flyttas. Men än är inget klart. 
Här är grupperna till VM i Belarus och Lettland. 

IIHF håller just nu på att utreda Ishockey-VM 2021, en utredning som skulle varit klar i veckan, men som dragit ut på tiden.

Röster har höjts för att flytta mästerskapet från Belarus till Ryssland, med tanke på den pågående politiska situationen i Belarus. Och i förra veckan kom uppgifter som pekade på att så blir fallet, men det nekade vicepresidenten för IIHF, Kalervo Kummela i en intervju med finska MTV.

– Det stämmer inte, sa Kummela till finska MTV. 

Oavsett så kommer mästerskapet att bli av och grupperna är nu klara. Sverige spelar i grupp A, som är planerad att spelas i Belarus, och de andra lagen i Sveriges grupp är Schweiz, Ryssland, Tjeckien, Slovakien, Danmark, Belarus och Storbritannien.

Grupp B avgörs i Riga i Lettland, där värdnationen ställs mot Kanada, Finland, USA, Tyskland, Norge, Italien och Kazakstan.

Arenan i Minsk i Belarus kommer att vara värd för två av kvartsfinalerna, båda semifinalerna samt medaljmatcherna.

Världsmästerskapet är tänkt att starta 21 maj och pågå fram till 6 juni, då finalen avgörs. 

I och med att fjolårets mästerskap i Schweiz ställdes in på grund av coronapandemin så är Finland regerande mästare från 2019 och dessförinnan tog Tre Kronor två raka VM-guld

FAKTA/Här är grupperna till Ishockey-VM 2021

Grupp A:
Sverige
Ryssland
Schweiz
Tjeckien
Slovakien
Danmark
Belarus
Storbritannien

Grupp B:
Kanada
Finland
USA
Tyskland
Norge
Italien
Kazakstan
Lettland

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här