Tre Kronor får förstärkning inför ishockey-VM. 

Tidigare idag har vi berättat om att fem spelare från NHL tackat ja till att vara med i ishockey-VM, som går av stapeln i Finland med start den 13:e maj och nu har Tre Kronor gått ut med att ytterligare två spelare från världens bästa liga valt att avsluta säsongen med ett par veckor tillsammans med landslaget. Det handlar om backduon Oliver Ekman-Larsson och Adam Larsson, vars klubblag missade NHL-slutspelet men som nu väljer att förstärka Tre Kronor.

Guldduons återkomst

Med Ekman-Larsson och Larsson in i truppen har Tre Kronor plötsligt fyra backar som är garanterade en plats i VM, och duon som ansluter kommer kunna bidra med både rutin och en relativt god form. Adam Larsson har gjort sin poängmässigt bästa säsong hittills i karriären och har varit en av nykomlingen Seattles positiva utropstecken. 29-åringen gör nu sitt fjärde VM och hade stor del i guldet 2018 då han blev uttagen i turneringens all-star team.

Även Oliver Ekman-Larsson ansluter till VM-laget med en bra form, efter mer än tio år i Phoenix (som senare bytte namn till Arizona) flyttade backen till Vancouver och även om laget missade slutspel har svensken gjort bra ifrån sig. Precis som Larsson kan Oliver bidra med värdefull rutin från VM-spel, han gjorde debut redan på den tiden då han spelade allsvensk hockey med Leksand och årets mästerskap blir backens sjunde. Dessutom har 30-åringen varit med i ett OS (2014) och ett World Cup (2016), de främsta meriterna är silvret från Sochi för åtta år sedan samt dubbla VM-guld (2017,18) och vid två tillfällen har han dessutom blivit uttagen i turneringens all-star team.

FAKTA: Så ser Tre Kronors VM-trupp ut just nu
Målvakter
Magnus Hellberg (Detroit)
Backar
Rasmus Dahlin (Buffalo)
Erik Gustafsson (Chicago)
Oliver Ekman-Larsson (Vancouver)
Adam Larsson (Seattle)
Forwards
Rasmus Asplund (Buffalo)
Emil Bemström (Columbus)
Jonatan Berggren (Grand Rapids)

MER OM VM: VM-truppen tar form
Stjärnan tackar ja till VM-spel 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här