Tre Kronor har inlett sitt lagbygge inför ishockey-VM. 

Den här veckan står Beijer Hockey Games på schemat för Sverige men Johan Garpenlöv har siktet inställt på ishockey-VM i Finland, vilket blir hans sista uppdrag som förbundskapten. Den senaste tiden har det spekulerats vilt kring vilka spelare som kan tänkas förstärka Tre Kronor och i helgen kunde vi rapportera om att Rasmus Dahlin ansluter till laget. Nu står det klart att stjärnbacken får sällskap.

Succéspelaren förstärker VM-laget

I samband med att truppen till Beijer Hockey Games presenterades kom även nyheten att Rasmus Asplund ansluter till VM-laget ut. Den spelskicklige forwarden håller precis som Dahlin till i Buffalo där han varit ett av lagets utropstecken den gångna säsongen och nu hoppas Tre Kronor att 24-åringen ska lyckas hålla liv i sin fina form. Asplund debuterade i NHL redan säsongen 19/20 men det är först i vinter som värmlänningen fått sitt ordentliga genombrott i världens bästa liga, vilket hans 27 poäng är ett bevis på.

Tunga avbräck

Samtidigt som det ryktades att Rasmus Dahlin var intresserad av att vara med i VM så annonserade även Erik Karlsson att han var sugen på att avsluta säsongen med några veckor tillsammans med landslaget. Nu står det dock klart att stjärnbacken tackat nej till VM-spel och tyvärr har även Elias Pettersson (Vancouver) och Detroit succérookie Lucas Raymond gett samma besked. Totalt uppges tolv spelare från NHL ha tackat nej till att vara med i VM.

Målvaktens svängiga resa fortsätter

En hockeysäsong är en minst sagt lång resa där mycket kan hända, det kan bland annat Magnus Hellberg erfara. Målvakten inledde säsongen i Sochi där fina insatser resulterade i att han fick chansen i OS, där det tillslut blev en fjärdeplats. Kort därefter rekryterades 31-åringen av Detroit Red Wings där han fått chansen att spela i NHL för första gången sedan säsongen 16/17. Förutom spel i OS och KHL har Hellberg därmed även hunnit med att få känna på hetluften i världens bästa liga och nu står det även klart att säsongen rundas av med VM-spel. Faktum är att Uppsalasonen är med redan i Beijer Hockey Games som inleds på torsdag, då Tjeckien står för motståndet. I den truppen hittar vi även talangen Jonatan Berggren som gjort succé i AHL den gångna säsongen och 21-åringen är även uttagen i VM-laget.

FAKTA: SÅ SER TRE KRONORS VM-TRUPP UT JUST NU
Målvakter 
Magnus Hellberg (Detroit)
Backar
Rasmus Dahlin (Buffalo)
Erik Gustafsson (Chicago)
Forwards
Rasmus Asplund (Buffalo)
Emil Bemström (Chicago)
Jonatan Berggren (Grand Rapids)

MER OM VM: Stjärnan klar för VM-spel 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här