Sverige ryktas få förstärkning till ishockey-VM i Finland om ett par veckor. 

Efter den gångna veckans matcher i Carlsson Hockey Games, som avslutades med en seger mot Finland, kan Tre Kronor fortsätta sin planering inför ishockey-VM som inleds i Finland om ett par veckor. Den senaste tiden har det spekulerats en hel del i vilka spelare från NHL som kan tänkas ansluta och nu rapporterar Viaplay att Rasmus Dahlin har tackat ja till VM-spel.

Stjärnbacken från Buffalo skulle därmed vara den första NHL-spelaren som förstärker Tre Kronor inför VM vilket även betyder att 22-åringen får chansen att göra sitt första VM på seniornivå. Sedan tidigare har Lidköpingssonen spelat två JVM och 2018 tog han en överraskande plats i OS-truppen, där han noterades för en poäng på två matcher. Sedan dess har det dock hänt mycket och nu rankas Dahlin som en av Sveriges främsta backar och han är dessutom en av Buffalos nyckelspelare.

Lagkamraten kan följa med

Förstärkningen av Rasmus Dahlin ser ut att få ringar på vattnet, enligt Viaplay ska även lagkamraten Victor Olofsson ha tackat ja till att vara med i VM. Forwarden kommer från sin bästa säsong hittills i NHL där det bland annat blev 20 mål i grundserien. Med sina totalt 49 poäng slog han personligt rekord vilket även resulterade i en fjärdeplats i Buffalos interna poängliga.

MER OM VM: Så kan det svenska drömlaget se ut

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här