Det blev en riktigt spännande JVM-final mellan Kanada och Ryssland där Kanada drog det längsta strået. Det var två lag som hade jobbat hårt genom hela turneringen och imponerat i varje match.

I den första perioden så var det chansfattigt utan några mål. Andra perioden började ungefär som den första. Sedan var det Ryssland som tog kontrollen över matchen vilket resulterade i 1-0 till Ryssland. Under andra perioden han det både bli 1-1 och sedan 2-1 till Ryssland innan perioden blåstes av.

I den tredje och sista perioden så lyckades Ryssland utöka ledningen till 3-1 genom Maxim Sorkin. Sedan lyckades Kanada göra både 2-3 och 3-3 på bara några minuter. Med mindre än 4 minuter kvar så tar Kanadas Akil Thomas chansen och dunkar in 4-3, vilket blir slutresultatet i matchen.

Jesper är sportskribent här på vmishockey.se och har flera års erfarenhet från ishockey. Hans uppgift är att bevaka världsmästerskapet i ishockey på plats och skriva om händelser inför och under ishockey-VM 2022. Kontakt: jribacka @ bettercollective.com Telefonnummer: +46764155221 Adress: Holländargatan 27, 113 59 Stockholm, Sverige