Förbundskapten Garpenlöv presenterade under måndagen sin trupp som kommer representera Sverige i Beijer Hockey Games. Turneringen startar 11 februari och Tre Kronor kommer där att spela tre matcher på lika många dagar.

I truppen som presenterades inför Beijer Hockey Games 2021 var det många väntade val men också några oväntade spelare dök upp bland namnen i form av fyra debutanter. Den unga trion Simon Ryfors, Albin Johansson och Pontus Holmberg får alla göra debut i landslagströjan i turneringen i början av februari där Albert sticker ut som inte är mer än 20 år gammal.

Simon Ryfors är alltså en av debutanterna men han har varit med i diskussionen under en tid då han under säsongen fått sitt genombrott i SHL och toppar skytteligan med sina 19 fullträffar.

Erfarna herrar tillbaka i Tre Kronor

Två andra spelare som benämns som oväntade men inte oerfarna i sammanhanget är målvakten Viktor Fasth och backen Erik Gustafsson. Dessa två gjorde sina första matcher i landslaget redan för 13 år sedan under OS och har sedan dess spelat många matcher, och nu är man alltså tillbaka på nytt i den gula tröjan till många supportrars stora glädje.

Truppen inför Beijer Hockey Games 2021

Målvakter
Viktor Fasth
Lars Johansson

Backar
Emil Djuse
Albert Johansson
Niklas Hansson
Nils Lundkvist
Erik Gustafsson
Arvid Lundberg
Joel Persson

Forwards
Max Friberg
Emil Pettersson
Jakob Lilja
Mattias Tedenby
Andreas Wingeli
Jesper Frödén
Emil Larsson
Simon Ryfors
Pontus Holmberg
Filip Hållander
Linus Johansson
Markus Ljung
Malte Strömwall

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Ansvarig utgivare / Chefredaktör Simon är chefredaktör och ansvarig utgivare på VMishockey.se. Han har en gedigen bakgrund från olika webbtidningar där han varit med och bevakat flertalet stora sportevenemang genom åren. Telefon: 0708178563