Tjeckiens VM-lag ser starkare ut för varje dag som går. 

Trots förlusten senast mot Sverige råder det positiva vindar kring det tjeckiska VM-laget. För ett par dagar sedan stod det klart att backen Michal Kempny avsluter till Finland och han gör sin VM-debut i eftermiddagens match mot Österrike. Det var naturligtvis goda nyheter för Tjeckien men nu förstärks laget ytterligare i form av storstjärnan David Pastrnak, som nyligen åkt ur slutspelet med sitt Boston.

En av landets största stjärnor

Att få in Pastrnak i laget betyder väldigt mycket för Tjeckien, 25-åringen har en imponerande meritlista och rankas redan som en av landets främsta spelare genom tiderna. Trots sin ålder har forwarden redan hunnit med att göra drygt 500 poäng i NHL, varav 77 kom den här säsongen, och vintern 19/20 tog han hem ligans skytteliga efter att ha gjort 48 mål på 70 matcher.

Trots att Pastrnak spelar i ett lag som ofta går långt i slutspelet blir årets VM långt ifrån det första för 25-åringen, debuten skedde redan våren 2016 och sedan dess har det blivit ytterligare två världsmästerskap samt spel i World Cup samma år. Tjeckien låter även meddela att offensiven förstärks ytterligare i form av David Kämpf som gjort 28 poäng i Toronto den här säsongen.

Vad tror du om Tjeckiens chanser i VM?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här