Ett högintressant Tjeckien förstärker truppen ytterligare. 

På förhand har det spekulerats i vilket lag som kan komma att vara en positiv överraskning i ishockey-VM 2022 och en hel del har nämnt Tjeckien, bland annat SVT-kommentatorn Chris Härenstam, som vi tog ett snack med inför mästerskapet. Laget inledde även VM på ett lovande sätt genom att besegra Storbritannien med stabila 5-1 och nu står det klart att truppen förstärks med backen Michal Kempny.

Michal Kempny är en försvarare med internationell erfarenhet och jag tror att han kommer att bli en mycket bra förstärkning för oss, säger Tjeckiens General Manager Petr Nedved till IIHF.com 

En doldis som mästare

För den svenska hockeypubliken är Kempny förmodligen ett ganska okänd namn men faktum är att backen har en imponerande meritlista. Efter att ha gjort flera fina säsonger hemma i Tjeckien värvades han till Avangard Omsk och väl där blev det succé, vilket resulterade i att backen fick göra VM-debut 2016. Efter endast ett år i KHL gick flyttlasset vidare till anrika Chicago Blackhawks där han noterades för 15 poäng på 82 matcher innan Washington värvade honom.

Väl i sin nya klubb blev det jackpot, redan under sitt första halvår hjälpte han laget att ta sig hela vägen till final där man besegrade Vegas Golden Knights. Plötsligt hade Kempny vunnit något av det största man kan som hockeyspelare. Succésäsongen följdes med ytterligare två fina säsonger förra vintern blev det bara två matcher i Capitals farmarlag och den här säsongen har 31-åringen pendlat mellan AHL och NHL. Noterbart är att backen inte finns tillgänglig redan till kvällens match, utan förväntas anlända till Finland under morgondagen.

Tjeckiens nästa match i VM spelas ikväll klockan 19:20, mot Sverige. Mer inför den matchen finns att läsa HÄR

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här