VM har fått sin största skräll hittills. 

Årets VM kommer inte gå till historien som ett av Norges bästa genom tiderna, men under måndagen fick man äntligen något att glädjas åt. Trots att man på förhand var uträknat av de flesta lyckades man vinna mötet mot Kanada efter att Thomas Olsen gjort det avgörande målet under straffläggningen, vilket säkrade den första segern mot lönnlöven på mer än tjugo år.

Norge startade matchen på ett väldigt bra sätt och tog tidigt ledningen genom Anders Martinsen, assisterad av Ken-Andre Olimb som har ett förlutet i ett flertal svenska klubbar. I början av andra perioden utökade Sondre Olden till 2-0 innan Kanada skulle både reducera och kvittera, vilket tvingade fram både förlängning och straffar. Trots skrällen har Norge ingen chans att nå kvartsfinal men den gör att man kan lyckas hålla Kazakstan bakom sig i tabellen.

Höjdpunkter, Kanada – Norge

MATCHFAKTA
Kanada – Norge: 2-3 (0-1,1-1,1-0,0-0,0-1)
0-1 Andreas Martinsen (Olimb)
0-2 Sondre Olden (Salsten)
1-2 Milan Lucic (Weegar, Middleton)
2-2 Lawson Crouse (Carcone)
2-3 Thomas Olsen (GWS)
Skott: 33-24 (9-7,10-9,11-4,3-4)
Utvisningsminuter: 29-2
Publik: 4834 (Arena Riga, Riga)

MER OM VM: Tre Kronor fortsatt obesegrade i VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här