Förberedelserna är redan igång inför en av nästa säsongs riktiga höjdpunkter i svensk ishockey. 

Mindre än en månad efter att Sverige slutade fyra i JVM är det dags att börja blicka framåt mot nästa säsongs mästerskap, som kommer spelas på hemmaplan i Göteborg. I nästa vecka har Team 19 ett förberedande läger i Ängelholm där förbundskaptenen Magnus Hävelid får chansen att titta närmare på spelare som kan komma bli aktuella för en JVM-trupp i december.

– Vi ser fram emot att få inleda resan mot JVM i Göteborg med en turnering på hemmaplan i Ängelholm. Det här är ett bra första test, att få möta fyra riktigt bra lag och få en första indikation på vart vi står i förhållande till våra konkurrenter. Jag hoppas att många är sugna på att komma till Ängelholm och se matcherna på plats, säger Hävelid till svenska ishockeyförbundets hemsida.

Nya bekantskaper

Jämförelserna mellan JVM-truppen och det lag som Sverige ställer upp med i Ängelholm är få, det är faktiskt inte en enda spelare som är med på resan till Skåne utan förbundskaptenen har valt att titta på nya förmågor. Detta trots att hela elva spelare i VM-truppen är i en ålder som kan göra dem aktuella för mästerskapet i Göteborg. Istället är det nya spelare som får chansen att visa upp sig och det vi kan notera är att samtliga är födda 2004. Den yngsta i truppen är målvakten Oskar Blomgren som till vardags håller till i Malmös juniorlag men som även fått göra sin SHL-debut den här säsongen.

Stjärnorna som saknas

Med tanke på att många spelare från JVM-truppen kan vara med även nästa gång får man kalla dem för stjärnor i sammanhanget och bland de som saknas hittar vi bland annat backtalangen Elias Pettersson som stod för fina insatser under mästerskapet. Även Axel Sandin Pellikka skulle kunna vara med på lägret i Ängelholm men är istället uttagen till Småkronornas trupp som ska ladda upp inför U18-VM genom att ha ett läger i Finland den kommande veckan.

På forwardssidan skulle spelare som Leo Carlsson, Jonathan Lekkerimäki och Filip Bystedt kunna vara med men de kan istället fokusera på kommande matcher i sina respektive klubblag. Samma sak gäller Noah Östlund som stod för både mål och assist när Djurgården besegrade Södertälje under lördagen.

3 spelare att hålla ögonen på i den svenska truppen

  1. Erik Påhlsson – Lovande forward som imponerat i HV71:s juniorlag den här säsongen, där han dessutom är lagkapten. Succén där har gjort att det även blivit två inhopp i SHL. Var bra redan förra säsongen och ser ut att ta nya steg framåt i sin utveckling. Kan mycket väl vara en man för JVM-truppen nästa vinter. 
  2. Filip Nordberg – En av spelarna i truppen som fått mest speltid på seniornivå den här säsongen då det blivit 25 matcher i Södertälje. Har även fått göra nio matcher med Växjö i SHL och ses som en stor talang med hög potential. 
  3. Alexander Hellnemo – Konkurrensen i Skellefteå är minst sagt tuff men Hellnemo har fått göra åtta matcher i målet och gör även succé i klubbens juniorlag. Är på pappret den målvakt i truppen till Ängelholm som har kommit längst i sin karriär och bör ligga bra till inför JVM på hemmaplan. 

Hela truppen till lägret i Ängelholm

Målvakter

Alexander Hellnemo (Skellefteå)
Oskar Blomgren (Malmö)

Backar

Rasmus Larsson (Västerås)
Anton Johansson (Leksand)
Albin Sundin (Frölunda)
Lucas Lagerberg (Leksand)
Hugo Fransson (HV71)
Filip Nordberg (Södertälje)
Ville Jonsson (Modo)

Forwards

Maximilian Kilpinen (Örebro)
Isac Born (Frölunda)
Anton Ohlsson (Brynäs)
Helmer Styf (Modo)
Tim Almgren (Örebro)
Hannes Hellberg (Leksand)
Liam Engström (Örebro)
Rasmus Rudslätt (AIK)
Ludwig Laband (Mora)
Egor Polin (HV71)
Casper Nässén (Västerås)
Erik Påhlsson (HV71)
Alexander Tell (Linköping)

Team 19:s schema under Ängelholmslägret

6 februari
Träning (10:00-11:15)
Träning (16:00-17:15)

7 februari
Träning (10:00-10:45)
Sverige – Tyskland (18:00)

8 februari
Träning (10:00-10:45)
Schweiz – Sverige (18:00)

9 februari
Träning (10:00-12:00)

10 februari
Träning (09:30-10:15)
Sverige – Finland (18:00)

11 februari
Sverige – Tjeckien (16:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här