Det bjöds på spänning och heta känslor när Kanada gav ett styrkebesked. 

En fullspäckad söndag skulle fullbordas med mötet mellan Schweiz och Kanada vilket, förutom en gruppspelsmatch, även var ett toppmöte och en tidig gruppfinal mellan två lag som mycket väl kan komma att ta medalj i årets VM.

Det skulle visa sig bli en jämn match mellan två väldigt bra lag och det var Kanada som tidigt kopplade grepp genom Dylan Cozens ledningsmål efter knappt två minuters spel. Just Cozens skulle få något av en huvudroll i matchen men mer om det senare. Halvvägs in i perioden kunde Schweiz utjämna genom Kevin Fiala och några minuter efter pausvilan kunde man även ta ledningen, den gången med Romain Loeffel sist på pucken.

Heta känslor – Kanada upp i topp

Glädjen skulle dock bli kortvarig för bara några minuter senare stod Fiala för en tackling på Cozens som skapade heta känslor ute på isen, två kanadensare delade ut varsin cross-checking på schweizaren. Det blev även ett par andra fysiska tilltag på isen vilket gjorde att domarteamet fick en hel del att försöka reda ut. Tillslut kom man överens om att Fiala spelat färdigt och i det efterföljande powerplayspelet kunde Dylan Cozens kvittera med sitt andra mål i matchen.

Kort efter kvitteringsmålet fick Schweiz chansen att slå en straff men den tog man inte tillvara på, istället kunde Kanada även få in ett ledningsmål och precis som vid de två tidigare tillfällena kom målet i spelformen powerplay. Även den här gången med Cozens inblandad, den här gången med en framspelning till Nick Paul som gjorde sitt första mål i turneringen.

En del stor del av tredje perioden handlade om Schweiz och deras jakt på en kvittering men trots en utplockad målvakt och flera fina lägen i slutskedet lyckades man inte få in pucken, vilket gör att Kanada vinner matchen med 3-2 och även tar sig upp som ny gruppledare. Schweiz gör på intet sätt en dålig match men matchstraffet på Kevin Fiala visade sig bli avgörande samtidigt som Kanada på nytt visar fin form och att man är väldigt bra när det kommer till powerplay. Gör man tre mål i spelformen så blir det oftast seger.

MATCHFAKTA
Schweiz – Kanada: 2-3 (1-1,1-2,0-0)
0-1 Dylan Cozens (Tavares, Mangiapane)
1-1 Kevin Fiala (Hischier, Josi)
2-1 Romain Loeffel (Thurkauf, Fora)
2-2 Dylan Cozens (Mangiapane, Tavares)
2-3 Nick Paul (Mangiapane, Cozens)
Skott: 22-23 (9-6,7-11,6-6)
Utvisningsminuter: 31-12
Publik: 17268 (02 Arena, Prag)

 

DAGENS RESULTAT I ISHOCKEY-VM

Norge – Österrike: 1-4
USA – Kazakstan: 10-1
Slovakien – Lettland: 2-3 (efter straffar)
Schweiz – Kanada: 2-3

MER OM VM: NHL-stjärnan närmar sig VM 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här