Tjeckien ser ut att få till sin drömförstärkning i Ishockey-VM. 

Gruppspelet i Ishockey-VM rullar vidare och under gårdagen tog Tjeckien en stabil seger mot Storbritannien som gör att man närmar sig slutspelet. Laget toppar Grupp A och har ett bra lag på pappret men det finns fortfarande tid att förstärka truppen och nu kommer indikationer på att ett väldigt tungt namn är på väg att ansluta. Det handlar om ingen mindre än David Pastrnak vars Boston nyligen åkte ur NHL-slutspelet och som aviserat sitt intresse för att avsluta säsongen med VM på hemmaplan.

– Om allt går bra kommer hela laget att vara glada över att en av NHL:s toppspelare kommer. Hur skulle vi sätta ihop forwardsformationerna? Vi har en idé och vi får se om den fungerar, sa förbundskaptenen Radim Rulik till hokej.cz efter matchen mot Storbritannien.

Stjärnans jakt på VM-guldet

Att få in en spelare av Pastrnaks kaliber vore ovärderligt för Tjeckien som har spelat bra hittills i VM men som under en längre tid suktat efter att få in just 27-åringen till truppen. Stjärnforwarden är landets största stjärna de senaste åren och har etablerat sig som en av NHL:s främsta spelare. De två senaste säsongerna har han lyckats med bedriften att göra 100+ poäng i grundserien, noterbart är att det blivit imponerande 188 poäng både 22/23 och 23/24 vilket visar att Pastrnak håller en väldigt hög nivå.

Vid sju tillfällen har tjecken gjort mer än 30 mål i grundserien och förra säsongen blev det hela 61 mål vilket bidrog till att han nominerades till priset som ligans mest värdefulla spelare. Just målskyttet är en av Pastrnaks främsta styrkor och säsongen 19/20 tog han hem priset som NHL:s främsta målgörare. Det har dock inte blivit någon titel med Boston Bruins och han är fortfarande på jakt efter ett VM-guld, det har som bäst blivit brons (2022) då stjärnan stod för sju mål på lika många matcher.

Tjeckiska medier har även rapporterat att landslaget är intresserade över att få in Pavel Zacha, som är lagkamrat med Pastrnak i Boston Bruins och som noterades för fina 59 poäng på 78 grundseriematcher den här säsongen. 27-åringen har varit ordinarie i NHL i åtta säsonger men väntar fortfarande på sin VM-debut som nu kan vara väldigt nära.

Tjeckiens nästa match spelas på tisdag då Kanada står för motståndet.

MER OM VM: Tre Kronors segertåg fortsätter 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här