Damkronorna ser ut att kunna få en bra inledning på OS i Peking. 

Förra helgen lyckades Damkronorna med bedriften att kvala in till till OS-hockeyn i Peking senare i vinter och nu står det klart vilka lag som landslaget kommer att ställas mot i gruppspelet. Senast det begav sig fick man en relativt lätt lottning där flera förhandsfavoriter istället fanns i den andra gruppen och så blir det även den här gången.

Hopp om gruppseger

I Ryssland lyckades Damkronorna bli tvåa i gruppen innan man sedan föll i kvartsfinalen mot Finland (2-7) och den här gången får man räknas som stor favorit till att vinna gruppen. Förutom värdnationen Kina finns även Danmark, Japan och Tjeckien med i Grupp B, där de tre främsta lagen tar sig vidare till slutspelet.

Den på pappret tuffaste motståndaren hittar vi i form av Tjeckien, som bland annat har tretton spelare att välja bland i SDHL och där Brynässtjärnan Denisa Krizova förväntas bli en nyckelspelare. Forwarden har mängder av bra säsonger i Nordamerika bakom sig och stod för totalt 22 mål i Brynäs förra vintern. Precis som Sverige har Tjeckien tagit sig till OS via ett kval, där man gick igenom sin grupp obesegrade och med målskillnaden 24-2.

FAKTA: Grupperna i OS
Grupp A
Kanada
USA
Finland
Schweiz
Ryssland
Grupp B
Sverige
Kina
Tjeckien
Japan
Danmark

OS i Peking äger rum mellan 4-20 februari 2022. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här