Tre Kronor fick ett gott formbesked inför avresan till VM. 

Carlsson Hockey Games blev inte riktigt som förbundskapten Johan Garpenlöv önskat men i dagens avslutande match tog laget ett litet steg i rätt riktning. Rivalen Finland stod dock för en bra match men en stark svensk avslutning blev avgörande där Dennis Rasmussens 3-1 mål säkrade segern. Finland reducerade i sista stund genom Jere Sallinen men närmare än så kom man inte.

– Sett över de här tre matcherna är vi värda att vinna i dag. Jag är stolt över grabbarna, vi har kommit en bra bit i vårt lagbygge, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT efter slutsignalen.

Målvakten imponerade – närmar sig VM

Den svenska insatsen gör att Tre Kronor slutar tvåa i turneringen, endast slagna av värdlandet Tjeckien som samlade ihop imponerande åtta poäng fördelat på tre matcher. Efter slutsignalen kom nyheten att flera spelare lämnar truppen redan innan avresan till Lettland, bland annat forwardstalangen Jonathan Berggren. En spelare som däremot ser ut att få åka med till VM är målvakten Adam Reideborn, 29-åringen har blivit bättre för varje match som gått och nu ska det mycket till för att KHL-spelaren ska petas från truppen.

MATCHFAKTA
Sverige – Finland: 3-2 (1-0,0-1,2-1)
1-0, Jesper Frödén (Lundkvist)
1-1, Anton Lundell (Kaski)
2-1, Filip Hållander
3-1, Dennis Rasmussen
3-2, Jere Sallinen

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här