Det bjöds på många mål när Carlsson Hockey Games inleddes under onsdagseftermiddagen. 

Det återstår mindre än två veckor till Hockey-VM i Lettland inleds men flera landslag är fortfarande mitt uppe i förberedelserna inför mästerskapet, den här veckan spelas Carlsson Hockey Games i Tjeckien och idag var det dags för Tre Kronor att slipa på formen mot tuffast tänkbara motstånd – Ryssland.

Svensk drömstart

Tre Kronor, numera spetsat av flera spelare från KHL, inledde matchen på ett lovande sätt och fick något av en drömstart när Oscar Lindberg kunde ge laget ledningen efter nio minuters spel. Forwarden som till vardags håller till i Dynamo Moskva stod för en bra insats och borde ha goda chanser att få åka med till VM.

Under första halvan av den inledande perioden spelade Sverige bra men några minuter efter Lindbergs ledningsmål kunde Ryssland ta sig in i matchen på ett bra sätt och med sex minuter kvar av perioden kunde Igor Ozhiganov kvittera efter att Artyom Shvets-Rogovoy lyckats leverera en fin passning som skar igenom det svenska försvaret.

Rysk briljans

I andra perioden fick Ryssland upp farten ytterligare, där skulle det bara dröja två minuter innan Anton Burdasov (en av matchens främsta spelare) kunde sätta ledningspucken bakom Adam Reideborn som hade en ganska tung eftermiddag i målet. Matchens andra akt var utan tvekan den mest framgångsrika för det ryska laget, Artyom Galimov utökade ledningen till 1-3 som stod på rätt plats vid rätt tidpunkt i ett av flera powerplay som man fick chansen att spela.

Det svenska hoppet tändes en smula i och med Jesper Frödéns reducering till 2-3 men innan perioden skulle vara över kunde Burdasov sätta 2-4 vilket var hans andra mål för kvällen. I tredje perioden såg matchen ut att rinna Sverige ur händerna, efter sju minuters spel stod det 2-5 på resultattavlan efter att Vladislav Kamenev gjort ett väldigt fint mål med backhand upp i Reideborns högra kryss.

En spännande avslutning

Där och då kändes det som att Sverige var ett besegrat lag men spelarna vägrade att ge upp och när Filip Hållander reducerade till 3-5 tändes åter hoppet. Kort därefter fick man även in 4-5 genom Jonathan Pudas som placerade in pucken bakom Alexander Samonov som hoppas att turneringen ska säkra hans VM-biljett. I matchens slutskede pressade Tre Kronor på för att få till en kvittering men precis som det ofta blir kunde istället Ryssland spika slutresultatet till 4-6 i tom bur.

Trots resultatet verkade förbundskaptenen Johan Garpenlöv vara relativt nöjd med den svenska insatsen.
– I fem mot fem spelet gör vi en bra match, med tanke på vad vi kommer ifrån. I special teams måste vi naturligtvis höja oss framöver om vi ska vinna den här typen av matcher. Gillar inställningen hos killarna, det var ett bra steg från tidigare veckor, säger Garpenlöv till SVT efter slutsignalen.

MATCHFAKTA
Sverige – Ryssland: 4-6 (1-1,1-3,2-2)
1-0, Oscar Lindberg
1-1, Igor Ozhiganov
1-2, Anton Burdasov
1-3, Artyom Galimov
2-3, Jesper Frödén
2-4, Anton Burdasov
2-5, Vlasislav Kamenev
3-5, Filip Hållander
4-5, Jonathan Pudas
4-6, Vladislav Kamenev

Tre Kronors nästa match spelas mot Tjeckien, pucken släpps 20:00 och kan ses på SVT play. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här