Gallringen inför Hockey-VM har inletts. 

Idag rundas Carlsson Hockey Games av med ett möte mot Finland och med det går Tre Kronor in i den avslutande fasen av förberedelser inför avresan till Lettland där VM inleds i nästa vecka. Under gårdagen gick svenska ishockeyförbundet ut med nyheten att fem spelare lämnar truppen redan inför matchen mot Finland. Bland dem finns William Eklund och Anton Wedin som åker hem till Sverige på grund av skador, samt trion Fredrik Olofsson, Gustav Backström och Niklas Rubin.

NHL-förstärkningar på gång

Samtidigt som Tre Kronor spelar dagens match mot Finland gör sig flera spelare redo för att ansluta till landslagstruppen, de senaste dagarna har en kvartett från NHL tackat ja till VM-spel och tanken är att samtliga ska vara redo för spel i premiären mot Danmark lördagen den 22:e maj.

Till antalet har betydligt fler gett negativa besked inför Hockey-VM men det finns fortfarande förhoppningar om att ytterligare några NHL-spelare kommer att förstärka den svenska truppen. En av dessa är backen Oliver Ekman-Larsson, vars Arizona Coyotes missade slutspelet och som tidigare varit med och tagit inte mindre än två VM-guld. En annan är forwarden Mathias Bromé som tidigare bekräftat sitt intresse för att vara med i VM.

FAKTA: NHL-spelarna som tackat ja till VM-spel
Marcus Sörensen (San Jose)
Isac Lundeström (Anaheim)
Rickard Rakell (Anaheim)
Adrian Kempe (Los Angeles)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.