Under torsdagskvällen hade Tre Kronor ett viktigt test inför Hockey-VM som närmar sig med stormsteg. 

I nästa vecka är det premiär i Hockey-VM men redan den här veckan spelas det landskamper, Carlsson Hockey Games går av stapeln i Tjeckien och ikväll stod värdnationen på tur för Tre Kronor.

Stjärnans formbesked

Sverige inledde matchen ganska bra men rent chansmässigt var det ändå hemmalaget som styrde och ställde, en hel del tack vare att man fick spela mycket i powerplay men väl där stod Adam Reideborn för flera fina räddningar. Efter en mållös första period höjde sig Tre Kronor ett snäpp och kunde ta ledningen när Max Friberg smög in i slottet på ett fint sätt.

Tjeckien, som inledde turneringen med att besegra Finland, insåg att man behövde ta vara på sina chanser och den som skulle se till att göra det var Filip Zadina. Stjärnforwarden, till vardags i Detroit, stod först för kvitteringen till 1-1 en bit in i tredje perioden och senare kunde han även kvittera ytterligare en gång – efter att Pär Lindholm gjort 1-2 med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Zadinas dubbla fullträffar tvingade fram en förlängning och väl där avgjorde Tjeckien genom Matej Stransky, som är van att vara matchvinnare även i klubblaget Trinec.

Segern är Tjeckiens andra i turneringen vilket gör att man toppar tabellen och det kan man till stor del tacka nyss nämnda Zadina för, 21-åringen är tänkt att vara en spetsspelare i VM och kvällens insats var ett bevis på att han är en minst sagt skicklig spelare.

Goda nyheter – stjärnan kommer till VM

Trots förlusten finns det positiva saker att ta med från dagen, ett par timmar innan nedsläpp kom nyheten att Adrian Kempe tackat ja till VM-spel och därmed får Tre Kronor in ytterligare en offensivt skicklig spelare från världens bästa hockeyliga. Den här säsongen har 24-åringen noterats för 29 poäng på 55 matcher i klubblaget Los Angeles Kings och nu väntar spel i hans tredje raka VM.

MATCHFAKTA
Tjeckien – Sverige: 3-2 (0-0,0-1,2-1,1-0)
0-1, Max Friberg (Lindholm)
1-1, Filip Zadina
1-2, Pär Lindholm
2-2, Filip Zadina (Hronek)
3-2, Matej Stransky (Spacek)

På lördag rundas Carlsson Hockey Games av med mötet mot Finland.  

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här