Tre Kronor lyckades rädda hedern i avslutningen av Carlsson Hockey Games. 

Sverige åkte ner till centraleuropa i hopp om att kunna vinna Carlsson Hockey Games och på så vis även visa att formen är god inför VM som bara är ett par veckor bort, men det skulle visa sig bli en tuff uppgift. I premiären blev det visserligen programenlig vinst mot Österrike, men bara med 1-0 efter att Linus Karlsson gjort matchens enda mål. I mötet mot Tjeckien gick det desto tyngre, där blev det förlust med hela 3-9 vilket skapade fler frågetecken än utropstecken kring hur det egentligen står till med formen.

Talangerna tog chansen

I dagens avslutningsmatch stod Finland för motståndet och det blev en långt ifrån enkel utmaning för det svenska laget, men defensiven fungerade bra mycket bättre än mot Finland och efter knappt nio minuters spel kunde Elmer Söderblom spräcka både Tre Kronors och sin egen målnolla. Målet var nämligen 19-åringens första i landslaget.

Söderblom assisterades av Filip Roos och den unge backen skulle även ha en del i avgörandet när han utökade ledningen till 2-0 vilket även blev slutresultatet. Tre Kronor lämnar därmed Carlsson Hockey Games med två segrar och en förlust, vilket får ses som ett helt okej resultat. Hade det däremot blivit förlust i dagens match hade insatsen räknats som betydligt sämre.

MATCHFAKTA
Sverige – Finland: 2-0 (1-0,1-0,0-0)
1-0, Elmer Söderblom (Roos, Pudas)
2-0, Filip Roos (Olofsson)
Skott: 28-21
Utvisningsminuter: 6-12
Publik: 3571 (Ostravar Arena, Ostrava)

Bland spelarna som stärkt sina VM-aktier de senaste dagarna hittar vi målvakten Marcus Högberg, som håll nollan mot både Österrike och Finland. Dessutom kan dagens målskytt Filip Roos också blicka tillbaka på äventyret som lyckat. Även om chanserna till VM-spel är relativt små då flertalet förstärkningar på backpositionen ser ut att ske från NHL. Spelare som Jonathan Pudas, Joakim Nordström och Lucas Wallmark tycks däremot ha goda chanser att få åka med till VM.

Vad tror du om Tre Kronors chanser i VM?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.